3 saniyede 3D mockup hazırlama servisi: Design Camera

3 saniyede 3D mockup hazırlama servisi: Design Camera

Saatler ve günler harcadığınız tasarımlarınızı sunarken de benzer özeni gösteriyor musunuz yoksa bir ürün yöneticisinin veya proje yöneticisinin insafına mı bırakıyorsunuz bu sunumu? Tasarımcıların yapmaması gereken şeylerden biri eserlerini öylece teslim etmek ve "hak ettiği şekilde" sunulmasını beklemektir.

Ürün yöneticileri ve proje yöneticileri tabii ki işin sahibi olarak sunum sırasında çok özenli davranırlar fakat bu aşamada yapacağınız bazı dokunuşlar hem onların işini çok kolaylaştırabilir hem de tasarımlarınızın olması gerektiği gibi algılanmasını sağlar. Evet; tasarımların telefonlara, bilgisayar ekranlarına, gerçek hayatta kullanılıyormuş gibi görüntülendiği o sahnelere uyarlanmasından söz ediyorum. Birçok mock-up tasarımı, web uygulaması ve masaüstü uygulamasıyla bu ihtiyacınızı çözebiliyorsunuz.

Bugün sizlerle paylaşacağım uygulama da tam olarak bu iş için geliştirilmiş bir yan proje. Yan proje dediğime aldanmayın, gerçekten harika işler yapmanıza olanak sağlıyor.

Design Camera uygulaması, geliştiricisi Morten Just'ın söylediği kadarıyla uzun bir uçuş sırasında minik bir ekranda gelişitirilmiş bir proje ve tamamen ihtiyaçtan ortaya çıkmış. "Her gün bu tür işlerle uğraşıyordum, muhtemelen başkaları da uğraşıyordur" diye düşündüğü için geliştirdiği bu Mac uygulaması sayesinde iOS uygulamalarınızın iPhone X'de nasıl görüneceğini olabildiğince etkili bir şekilde gösterebiliyorsunuz.

Önceden hazırlanmış 4K animasyonlar, gerçek 3D açıları, ekran üzerinde tasarımın gerçekçi kullanımını canlandırma özelliği ve olabildiğince özelleştirme imkanları sayesinde uygulama tasarımlarınızı çok daha etkileyici bir şekilde sunabilirsiniz.

Fotoğraf ve videoları sadece sürükleyerek ekran içerisine yerleştirerek hızlıca çıktı alabildiğiniz bu aracın kullanımı olabildiğince basit fakat çıktıları da bir o kadar profesyonel. 3D kullanımlarda DSLR kameralarda olduğu gibi odaklandığınızda alanı kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz. Png ve mov çıktılarıyla dilerseniz sadece ekran görüntüleri alıp sunuma ekleyin, dilerseniz videolar oluşturup sunumlarınızı birer şölene dönüştürün.

Şimdilik sadece iPhone X ve Samsung S9 cihaz boyutlatırını destekleyen Design Camera beta sürecinde feedback'leriniz karşılığında ücretsiz kullanım sağlıyor. Deneyin, pişman olmayacaksınız. Bu aracın, daha fazla ekranın eklenmesiyle bir çok tasarımcının ve ürün/proje yöneticisinin vazgeçilmezi haline geleceğine inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.