125 milyon dolar yatırım alan Munchery kapanıyor

Talebe göre gıda teslimatı gerçekleştiren bir girişim olan Munchery, müşterilerine gönderdiği bir e-posta ile servisini kapatacağını duyurdu
125 milyon dolar yatırım alan Munchery kapanıyor

Talebe göre gıda teslimatı gerçekleştiren bir girişim olan Munchery, müşterilerine gönderdiği bir e-posta ile servisini kapatacağını duyurdu. San Francisco merkezli bir girişim olan Munchery, 2010 yılında kuruldu. Bugüne kadar toplamda 125 milyon dolar yatırım alan Munchery, şirket değerlemesini ise 300 milyon doların üzerinde çıkarmıştı.

Kapanış haberi sürpriz değil

Ani bir kararla hizmet vermeyi sonlandıracağını açıklayan Munchery'nin yatırımcıları arasında Greycroft, ACME Ventures, Menlo Ventures, e.Ventures, Cota Capital ve b gibi önemli firmalar da yer alıyordu. Munchery'nin yaklaşık 9 ay önce Seattle, Los Angeles ve New York'ta bulunan operasyonlarını sonlandıracağını duyurduğunu da hatırlatalım.

2018 yılında kötü günler geçiren Munchery, daha önce çalışanlarının yüzde 30'u ile yollarını da ayırmıştı. Aynı dönemlerde yakın vadede kârlılığa ulaşmaya ve uzun vadeli sürdürülebilir bir iş kurma hedefi ile yola devam ettiğini de belirten Munchery, şirket için en büyük pazar olan San Francisco operasyonunu ikiye katlamayı planladığını da iletmişti.

Fakat Munchery tarafından açıklanan bu planlar gerçekleşmedi ve şirket talebe göre gıda teslimat servisini sonlandıracağını paylaştı.  Yapılan açıklamada işlemlerini hızlı bir şekilde sonlandıracağını açıklayan Munchery, ödenmemiş siparişlerin iptal edileceğini, ödemesi gerçekleşen siparişlerin ödemelerinin ise iade edileceğini duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.