Uygun fiyatlı iPhone SE, ABD'de tekrar satışa sunuldu

Apple, kısa süreliğine olsa da ilk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan iPhone SE modelini tekrar satışa sundu.
Uygun fiyatlı iPhone SE, ABD'de tekrar satışa sunuldu

Apple'ın piyasa değerinin son 6 ay içinde yüzde 33 oranında düştüğünü sizlere daha önce aktarmıştık. Bu düşüşün en büyük nedenlerinden biri ise iPhone satışlarının beklenenin altında kalması. Bu durumu değiştirmeyi hedefleyen Apple, satıştan kaldırdığı iPhone SE modelini kısa süreliğine de olsa tekrar satışa sundu.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında iPhone XS, XS Max ve XR modellerinin tanıtılması ile birlikte iPhone X, iPhone SE ve iPhone 6s modelleri satıştan kaldırılmıştı. Macrumors'ın paylaştığı bir habere göre Apple, kısa süreliğine olsa da ilk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan iPhone SE modelini tekrar satışa sundu.

249 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Cumartesi günü başlayan iPhone SE satışı Pazar sabahı stokların tükenmesi ile birlikte sonlandı. Söz konusu iPhone SE satışının sadece ABD için gerçekleştiğini ve fiyatlarda indirim uygulandığını da ekleyelim. 32 ve 128 GB olmak üzere iki farklı iPhone SE versiyonu satışa sunulduğunu ve 32 GB'lık modelin 249, 128 GB'lık modelin ise 299 dolar fiyat etiketine sahip olduğunu da ekleyelim.

Uzay grisi, roze altın, altın ve gümüş olmak üzere 4 farklı renge sahip olan iPhone SE, açık ara en ucuz iPhone modeli olarak karşımıza çıkıyor. 249 dolarlık iPhone SE haricinde alabileceğiniz en ucuz iPhone modelinin 449 dolarlık iPhone 7 olduğunu da ekleyelim.

Apple'ın neden iPhone SE modelini tekrar satışa sunduğu ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. iPhone SE modeli tekrar satışa çıkacak mı veya ABD dışında satılacak mı bunları ise zaman gösterecek. Son olarak iPhone SE modelinin yeni versiyonunun 2019 yılında karşımıza çıkabileceğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.