Sony'nin yatırım birimi What3Words girişimine yatırım yaptı

Sony'nin yatırım birimi What3Words girişimine yatırım yaptı

Geçtiğimiz aylarda sizlerla paylaştığımız What3Words girişimini hatırlayanlarınız vardır. Adres tespitine oldukça farklı bir yaklaşım getiren What3Words girişimi, dünyayı 57 trilyon adet 3 m2'lik karelere bölmüş ve her birine 3 farklı kelime atamıştı. Bu yöntem sayesinde What3Words, kelimenin tam anlamıyla, dünyanın neresinde olursanız olun bu üç kelime ile adresinizi kusursuz bir şekilde paylaşmanıza olanak sağlıyor.

Yatırım miktarı ve oranı açıklanmadı fakat What3Words'ün Sony'nin risk sermayesi kolundan yatırım aldığı Techcrunch tarafından paylaşıldı.

2017'de Daimler, What3Words'ü Mercedes’in Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi (MBUX) olarak adlandırılan yeni bilgi-eğlence ve navigasyon sistemine entegre etmek amacıyla girişime yatırım yapmış ve %10'luk bir hisse alımı gerçekleştirmişti. MBUX şu anda Mercedes A ve B sınıfı otomobillerde ve Sprinter ticari araçlarında kullanılıyor. Yani bu sistemin yüklü olduğu araçlara sahip kişiler dünyanın herhangi bir yerine 3 kelime ile ulaşabiliyorlar.

What3Words'ü bu kadar çekici yapan şey sadece geliştirdiği farklı yöntem değil. Geliştirdiği yöntem ciddi bir probleme çözüm üretmiş olsa da asıl çözüm ürettiği şey, hayatımızın vazgeçilmezi haline gelmeye başlayan ve komutlarla yönetilen uygulamalara entegrasyon problemi. Koordinatlar sizi bir yere tam olarak götürüyor olsa da bir uygulamaya sesli komut vererek koordinat giremiyorsunuz ve bu da sizi cihazla fiziksel etkileşime geçmeye zorluyor. What3Words sayesinde sadece üç kelime söyleyerek dilediğiniz yere sizi götürmesini sağlayabilirsiniz.

Önce Daimler, şimdi Sony ve görünüşe göre devamı da gelecek gibi. TomTom ve Cabify gibi navigasyon uygulamaları yakın zamanda bu uygulamayı kendi cihazlarına entegre etmeyi planladıklarını duyurdular.

What3Words yetkilileri yaptıkları açıklamada Sony'den aldıkları yatırımı otomotiv alanında daha yenilikçi işler için harcamayı planladıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.