Google, Fossil'in akıllı saat teknolojisini 40 milyon dolara satın alıyor

Saat dünyasının önemli firmalarından olan Fossil, sahip olduğu akıllı saat teknolojisini Google'a satmaya hazırlandığını duyurdu.
Google, Fossil'in akıllı saat teknolojisini 40 milyon dolara satın alıyor

Wear OS işletim sistemi sayesinde akıllı saat dünyasının önemli oyuncularından biri olan Google'ın yıllardır kendine ait bir akıllı saat üreteceği iddia ediliyor. Bugün ise Google bu iddiaları doğrulayabilecek bir haber ile karşımıza çıktı. Saat dünyasının önemli firmalarından olan Fossil, sahip olduğu akıllı saat teknolojisini Google'a satmaya hazırlandığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Google, Fossil'in akıllı saat teknolojisi için şirkete 40 milyon dolar ödeyecek. Söz konusu satın alma gerçekleşirse Google, Fossil'in halen geliştirilme aşamasında olan akıllı saat teknolojisine sahip olacak. Google'ın sadece bu teknolojiyi değil Fossil'in akıllı saat biriminde çalışan ekibi de bünyesine katacağını da ekleyelim.

Pek çok akıllı saat tarafından kullanılan Wear OS işletim sisteminin geliştiricisi olan Google, bugüne kadar kendine ait bir akıllı saat üretmedi. Fossil'in akıllı saat teknolojisinin Google tarafından satın alınması ile birlikte yakın zamanda karşımıza Google tarafından üretilen bir Pixel akıllı saat çıkması da sürpriz olmaz.

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgilere hızlıca ulaşmalarını sağlamak için üretildiğini belirten Wear OS birimi başkan yardımcısı Stacey Burr, Fossil Group'un teknolojisinin ve ekibinin Google'a katılması ile birlikte tüketicinin sürekli gelişen ihtiyaçlarını destekleyeceklerini ve sektöre olan bağlılıklarını göstereceklerini de dile getirdi.

Şirketin Ar-Ge için toplamda 200'ü aşkın çalışana sahip olduğunu da dile getiren Fossil Group, satın alma gerçekleştikten sonra  da giyilebilir teknoloji alanında çalışmalarına devam edeceğini de açıkladı. Anlaşma ile ilgili yeni bilgilere ulaştıkça sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.