Medikal kayıtları dijital ortamda tutan girişim Ciitizen, 17 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan ve kişilerin medikal kayıtlarını dijital ortamda tutmasını sağlayan San Francisco merkezli girişim Ciitizen, Andreessen Horowitz'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 17 milyon dolarlık yatırım aldı.
Medikal kayıtları dijital ortamda tutan girişim Ciitizen, 17 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan ve kişilerin medikal kayıtlarını dijital ortamda tutmasını sağlayan San Francisco merkezli girişim Ciitizen, Andreessen Horowitz'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 17 milyon dolarlık yatırım aldı. Yatırım turunda karşımıza çıkan diğer isimler ise Google Ventures'ın eski başkanı Bill Maris tarafından kurulan Section 32 ve Alphabet'in alt şirketlerinden biri olan Verily oldu.

Gliimpse adlı girişimin kurucuları tarafından hayata geçirilen Ciitizen, hastaların tedaviye ihtiyaç duydukları zaman istedikleri kişilere kayıtlı sağlık bilgilerini gönderebilmelerine, bu bilgileri saklamalarına ve paylaşmalarına yardımcı oluyor. ABD'de, 2009'da çıkan yasayla birlikte sağlık kayıtlarının sayısallaştırılıyor olması da yaklaşık on yıl sonra bile kaliteli bakım ve uygun tedavinin önündeki engel olarak kalmaya devam ediyor. Hastaneler bu işlemler için milyonlarca dolar harcamak zorunda kalıyor ve ABD sağlık sistemi de elektronik olarak kayıtların tutulması için ciddi paralar ödüyor.

Yukarıda bahsi geçen durum, yatırımcıların odağını Ciitizen gibi dijitalde sağlık kayıtlarının takibini yapmayı kolaylaştıran girişimlere yöneltmelerine neden oluyor. Bu kapsamda Andreessen Horowitz'in sürekli desteğinin girişimin ilerlemesine ciddi bir katkı sağladığını belirten Ciitizen'ın kurucusu ve CEO'su Anil Sethi, yeni yatırımın hastaların sağlık verileriyle ilişki kurma şeklini değiştirebilme yeteneklerini geliştireceğine inanıyor.

Ciitizen'ın bundan önce de 3 milyon dolarlık bir yatırım aldığını hatırlatalım. Girişimin aldığı bir önceki yatırımın liderliğini de Andreessen Horowitz üstlenmişti. Özellikle kanser hastalarının medikal kayıtlarının tutulmasına yardımcı olan girişimin hedefleri arasında, ilerleyen dönemde hasta kategorisini artırmak yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.