iPhone pillerini değiştirenlerin sayısı 2018'de 1 milyondan 11 milyona çıktı

Apple'ın gelir beklentisini düşürmesindeki en büyük sebeplerden biri olarak karşımıza, şirketin 31 Aralık 2018’de sona eren 29 dolar karşılığındaki iPhone pil değişimi programı olduğu ortaya çıktı. 
iPhone pillerini değiştirenlerin sayısı 2018'de 1 milyondan 11 milyona çıktı

Geçtiğimiz haftalarda Apple'ın 15 yıl sonra ilk kez gelir beklentisini düşürdüğü haberini sizlerle paylaşmıştık. Hatta Apple'ı bu sürece götüren detaylardan da ayrıca bahsetmiştik. Şimdi de paylaşılan yeni verilere göre, Apple'ın gelir beklentisini düşürmesindeki en büyük sebeplerden biri olarak karşımıza, şirketin 31 Aralık 2018’de sona eren 29 dolar karşılığındaki iPhone pil değişimi programı olması görünüyor.

Apple'ın 2018’de başlattığı 29 dolar karşılığındaki iPhone pil değişimi programından toplamda 11 milyon kullanıcı yararlandı. İndirimin yapılmadığı sıradan dönemlere baktığımızda ise ortalama 1-2 milyon kişinin iPhone cihazlarının pillerini değiştirdiğini görüyoruz. Bu da pil değişimin yaklaşık 11 kat arttığını gözler önüne seriyor. Kullanıcılar, cihazlar için depolama ile birlikte en büyük sorunlardan biri haline gelen batarya sıkıntısını çözdüğü zaman da haliyle yeni bir telefon almak istemiyorlar. Özellikle ülkemizdeki dolar kuru ve Apple cihazlarının bu kurdan ne şekilde etkinlendiği apaçık ortada. Vaziyet böyle olunca iPhone satışları da düşmeye başlıyor ve Apple'ın gelir beklentisini düşürmesinin sebeplerinden biri de açıkça anlaşılmış oluyor.

2018’de iPhone'unun pilini değiştiren kullanıcıların sayısı, iPhone XS, iPhone XR ve iPhone XS Max’in yüksek fiyatlarıyla da birleşince, son model iPhone'ların satışları beklentinin altında kaldı. Normalde yılda 1-2 milyon adet pil değişimi yapan Apple, geçen yılın tamamında bu rakamı 11’e katladı. Wall Street yazarı John Gruber da Apple CEO’su Tim Cook'un 3 Ocak’ta şirket çalışanlarıyla yaptığı toplantıda 29 dolarlık değişim programı kapsamında 11 milyon pil değiştirildiği ve normalde yılda sadece 1-2 milyon pil değişimi yaptıklarını söyledi.

iPhone pil değişimi için 2019 fiyatları

Ülkemizde de indirimli olarak yararlandığımız indirimli pil değişimi hizmetinin 31 Aralık'ta sona erdiğini söylemiştik. Apple'ın kendi sitesine baktığımızda ise aslında fiyatların indirimli halinden önceki gibi olduğunu görüyoruz. Buna göre iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR için garanti kapsamı dışındaki pil değişimi 449 TL iken, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, ve diğer tüm uygun modeller için 319 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bu fiyatlara KDV'nin dahil olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.