Statik görselleri 3D formatına çeviren ThreeKit, 10 milyon dolar yatırım aldı

Statik görselleri üç boyutlu formata çeviren girişim ThreeKit, BigMachines ve Steelbrick kurucularından olan Godard Abel'dan 10 milyon dolar yatırım aldı.
Statik görselleri 3D formatına çeviren ThreeKit, 10 milyon dolar yatırım aldı

Statik görselleri üç boyutlu formata çeviren girişim ThreeKit, BigMachines ve Steelbrick kurucularından olan Godard Abel'dan 10 milyon dolar yatırım aldı. 15 yıldır Hollywood'da çalışan; Harry Potter serisi, Avengers, Titanic gibi filmler için görsel efekt yazılımları üreten ThreeKit CTO'su Ben Houston, aldıkları yatırımın yetenek edinme, ürün ve iş geliştirmede kullanılacağını söyledi.

Ben Houston, geleneksel olarak görselleştirme teknolojilerinin ve bunların kullanımının zor olduğunu, ancak ThreeKit'in satıcıların web mağazaları için kendi etkileşimli ürün deneyimlerini yaratmalarını sağlayan bütünsel bir platform olduğunu söyledi. Houston ayrıca orijinal olarak Hollywood için yapılmış olsalar bile bu teknolojiyi e-ticarete dönüştürmek için büyük bir fırsat gördüklerini ve sektörde yeni bir ürün deneyimi standardı önerdiklerini de sözlerine ekledi.

ThreeKit'in platformu temel olarak bilgisayar modellemesini kullanıyor. Müşteriler, ürünlerini ürün yapılandırıcılarına, satış yardımcılarına sunmak üzere ve artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamalarında kullanılmak üzere oluşturmak, düzenlemek ve optimize etmek için bir seçenek panosuna dokunuyor ve bu şekilde seçim yapıyor. Akabinde fotoğraflar da 3D formatına dönüştürülmüş oluyor. ThreeKit oluşturulan diğer içerikleri görüntülemek için, eklentileri kullanmadan, uyumlu web tarayıcılarında etkileşimli 2D ve 3D grafikler oluşturmak için bir JavaScript API olan WebGL'yi kullanıyor. Oluşturduklarını sunucularında barındırıyor ve bunlara bir API ve yerleştirme kodu yoluyla erişim sağlıyor.

Godard Abel ise markaların, web mağazalarında çekici ürün deneyimleri sağlama becerisinde önemli bir boşluğu olduğunu, ancak ThreeKit'in tüketicilerin çevrimiçi alışveriş yaparken sahip oldukları ihtiyaçları karşılayarak bunu çözdüğünü söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.