Instagram'ın birden fazla hesapta paylaşımı destekleyen yeni özelliği

Instagram'ın birden fazla hesapta paylaşımı destekleyen yeni özelliği

Instagram, aynı gönderiyi birden fazla hesapta paylaşmanızı sağlayan paylaşım özelliğini yayına alıyor. Özellik gönderi paylaşma ekranında bir açma kapama düğmesi olarak konumlanacak. Bir Instagram sözcüsü özelliğin yakın zamanda tüm iOS kullanıcılarında görünür olacağını belirtti. Instagram yetkilisi özelliğin yayına alınamsı konusunda ise şunları söyledi:

Sık olarak birden fazla hesapta gönderi paylaşan kişilere daha iyi bir deneyim sunmak için bu özelliği çıkarıyoruz.

Bu yeni paylaşım özelliği, en çok işletmelerin, Influencerların ve yakın arkadaşları için ikinci bir Instagram hesabı açanlar için kullanışlı olabilir. Aynı zamanda birden fazla mizahi hesap yöneten kişilerin kullanımı için de uygun. Öte yandan aynı görselin aynı anda birden fazla hesapta paylaşılması Instagram’ı sıkıcı hale getirebilir. Aynı şekilde bu özellikle birlikte içerik çeşitliliği azalırken, Instagram’ı özgün bir platform olarak anmak da zorlaşabilir.

Zira farklı hesapları takip eden farklı hedef kitlelerin bir süre sonra sürekli aynı içerikleri tüketmeye başlaması söz konusu olabilir. Aslına bakarsanız, Instagram’ın gönderilerde Repost özelliğini yayına almamasının en büyük sebepleri arasında yer alıyordu.

Aynı içerikleri aynı anda farklı hesaplarda paylaşma durumu, aslında hedef kitle odaklı paylaşımı da es geçmenize yol açıyor. Kişisel hesabınızda daha samimi metinler kullanırken, bir işletme için daha resmi bir dil kullanmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle özelliği kullanırken aynı içeriği hedef kitlesi birbirine benzer olan hesaplarda paylaşmanızda fayda var.

Özelliği ilk kullanan isimlerden biri olan Zachary Shakked, özelliğin az da olsa kullanıcılara zaman kazandırdığını ifade ediyor.  Özellik şu anda bir çok kişinin kullanımına açıldı. Bu yeni paylaşım özelliğini kullanımı ise oldukça basit. iOS kullanıcıları, Instagram gönderi oluşturma ekranına geldiğinde metin ekleme ve etiketlerin altında içerik paylaşımı yapılan hesaplar ve açma-kapama tuşlarıyla karşılaşıyor.

Son olarak özelliğin Android kullanıcılarına ne zaman geleceği henüz belli olmadığını belirtelim. Aynı şekilde özelliğin ilerleyen zamanlarda hikayelerde de geçerli olup olmayacağı bilinmiyor.

Bu arada aylık 1 milyar aktif kullanıcı barajını aşmakta olan Instagram’ın, platformunda daha fazla içerik üretilmesi için yeni özellikler test ettiğini de belirtelim. Şirket, Android kullanıcıları için Google Fotoğraflar uygulamasında yer alan fotoğrafları Instagram’da paylaşmayı kolaylaştırmak üzere yeni bir özelliği test ediyor.

Test aşamasındaki özellikleri keşfetmesiyle ünlü Jane Manchun Wong tarafından fark edilen bu yeni özellik, Fotoğraflar kısayolunu içerik ekleme ekranına taşıyor.Bir Instagram Yetkilisi tarafından doğrulanan bu özellik sadece Android kullanıcılarının ilgisine sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.