Fortnite 2018 yılında iPhone ve iPad'lerden 455 milyon dolar kazandı

Sensor Tower'ın paylaştığı yeni bir rapora göre Fortnite, 2018 yılında iOS platformundan toplamda 455 milyon dolar kazandı.
Fortnite 2018 yılında iPhone ve iPad'lerden 455 milyon dolar kazandı

Geçtiğimiz Haziran ayında Fortnite'ın iOS platformunda 90 günde 100 milyon dolar kazandığını sizlere aktarmıştık. Uygulama analiz firması Sensor Tower'ın paylaştığı yeni bir rapora göre Fortnite, 2018 yılında iPhone ve iPad modellerinden toplamda 455 milyon dolar kazandı.

2018 yılının en çok kazanan oyunlarından biri olan Fortnite, geçtiğimiz yılın Mart ayında iOS platformu için kullanıma sunulmuştu. Kısacası toplamda 455 milyon dolar kazanmayı başaran Fortnite, iOS platformundan günlük ortalama 1,6 milyon dolar kazandı.

Bu haberi ilginç kılan ise Fortnite'ın iOS platformu için tamamen ücretsiz durumda olması. iOS platformunda büyük bir gelir elde eden Fortnite, bu geliri oyun içi satın alma seçenekleri ile elde etti. Oyunun Android platformu için kullanıma sunulduğunu da ekleyelim. Fakat Google Play aracılığı ile sunulmayan oyun sadece belli Android modellerinde oynanabiliyor.

Sadece Aralık ayında 69 milyon dolar kazandı

Bu nedenle Android cihazlar üzerinden elde edilen gelir maalesef hesaplanamıyor. Sensor Tower'ın paylaştığı bir diğer bilgi ise Fortnite'ın Aralık ayı performansı ile ilgili. Paylaşılan bilgilere göre Fortnite sadece Aralık ayında iOS platformunda 69 milyon dolar kazandı.

Aralık ayında iOS platformunda 5,2 milyon defa indirilen Fortnite, Kasım ayı ile kıyaslandığında yüzde 59 oranında daha fazla indirildi. Fortnite'ın iOS versiyonunun bugüne kadar toplamda 82,6 milyon defa indirildiğini de ekleyelim. Fortnite'ın en büyük rakibi konumunda olan PUBG Mobile ise 2018 yılında iOS platformunda sadece 100 milyon dolar kazanmayı başardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.