LG ilk katlanabilir televizyon modelini tanıttı

CES 2019 (Consumer Electronics Show) kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen LG, ilk katlanabilir televizyon modelini tanıttı.
LG ilk katlanabilir televizyon modelini tanıttı

Katlanabilir ekranlar her geçen gün daha da fazla karşımıza çıkmaya başladı. İlk olarak akıllı telefon modellerinde kullanılması planlanan katlanabilir ekran teknolojisi LG sayesinde bir televizyonda karşımıza çıktı. Geçtiğimiz Aralık ayında LG'nin 2019 yılında katlanabilir bir televizyon modeli üreteceği iddia edilmişti.

Bugün ise ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2019 (Consumer Electronics Show) kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen LG, ilk katlanabilir televizyon modelini tanıttı. LG Signature OLED TV R (model 65R9) adındaki katlanabilir televizyon modeli, 65 inç büyüklüğünde.

Adından da anlaşılabileceği gibi OLED bir panel kullanan LG Signature OLED TV R modeli, oldukça başarılı bir görüntü kalitesi sunuyor. Evet LG Signature OLED TV R modeli Pazardaki tüm televizyon modellerinden farklı bir tasarıma sahip ve bu tasarımın oldukça premium olduğu bir gerçek.

https://youtu.be/br9yftCP9Mg

Ne kadar gerekli?

Fakat bu tasarımın ne kadar efektif veya gerekli olduğu ise tamamen bir soru işareti. Katlanabilir ekran teknolojisinin akıllı telefonlarda kullanılması cihazın hem tablet hem telefon olarak kullanılmasına imkan vermesi gibi bir mantığa sahip. LG Signature OLED TV R modelinde ise herhangi bir kullanım avantajı yok.

Henüz LG Signature OLED TV R (model 65R9) modelinin fiyatı ile ilgili bir bilgi paylaşılmadığını belirtelim. Fakat bu katlanabilir televizyon modelinin LG'nin en pahalı televizyon modeli olacağını ve hatta LG'nin 8K çözünürlüğe sahip olan televizyon modelinden daha pahalı olacağını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse ilk katlanabilir akıllı telefon modeli 2018 yılında Çin merkezli Royole firması tarafından üretilmişti. Bu haberin ardından ise Samsung'un katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını ve bu modelin 2019 yılında karşımıza çıkacağını da öğrenmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.