iPhone'dan tweet atan Huawei çalışanlarına maaş kesintisi

iPhone'dan tweet atan Huawei çalışanlarına maaş kesintisi

Huawei şirketin resmi Twitter hesabından Yeni Yıl içeriğini iPhone kullanarak paylaşan iki çalışanının kıdemini dondurdu ve maaşlarında kesinti yaptı. Reuters ve Bloomberg tarafından görülen bilgilendirme notunda şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı Chen Lifang, bu olayın Huawei markasının zarar görmesine neden olduğu ifade ediliyordu.

Çalışanların kıdemlerinin düşürülmesini yanı sıra maaşlarından aylık 5 bin yuan yani 728 dolar civarı bir meblağın kesileceğini de belirtelim. Aynı 3 Ocak tarihli notta çalışanlardan birinin kıdem yükseltmesinin 12 ay süresince dondurlucağı da belirtiliyor. Yani bu çalışan terfi etmeyi hak etse dahi, bu hak kendisine tanınmayacak.

Şirket içi notta ifade edildiğine göre olay dışardan hizmet veren sosyal medya ajansı Sapient’in bilgisayarında VPN problemleri yaşamasıyla başladı. Bu noktada VPNlerin Çin’de yasak olan Twitter’a giriş sağladığını hatırlatalım. VPN sorunun ardından Twitter’da içerik paylaşılması için yabancı bir SIM kart ile iPhone kullanıldı. Huawei notta bu konuyla ilgili, yaşanan olay sürecimiz ve yönetimimizdeki kusurları ifşa etti.” ifadesini kullanıyor.

Şu anda silinmiş olan tweetin orijinali ise hem Twitter’da hem de yayın organlarında alay konusu oldu. Silinen tweetin yerine atılan tweet ise 343 cevap aldı ve bu cevapların bazıları silinen orijinal tweete gönderme yapıyor.

Aslına bakarsanız metadata kaynaklı bu karışıklık daha önce bir çok şirketin sorun yaşamasına sebep oldu. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Samsung Nijerya, Apple’dan gönderilen 300’den fazla tweeti silmek zorunda kalmıştı. Aynı şekilde Gal Gadot’un ve Hindistanlı oyuncu Anushka Sharma’nın Huawei ve Google reklamlarını rakip telefonlardan paylaştıkları ortaya çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.