Boom Supersonic'e 100 milyon dolar yatırım geldi

Süpersonik yolcu uçağı geliştiren Boom adlı girişim, 100 milyon dolarlık Seri B yatırımını aldı. Gelen yatırım ticari uçuşlar için testlerin başlatılması adına kullanılacak.
Boom Supersonic'e 100 milyon dolar yatırım geldi

Sizlere ilk kez 2016 yılında tanıttığımız süpersonik yolcu uçağı projesi Boom, 100 milyon dolar Seri B yatırımı aldığını açıkladı. Denver merkezli girişim geçen yıllar içerisinde ticari bir süpersonik yolcu uçağı üretme konusunda çalışmalarını sürdürürken, şimdi de önemli bir yatırım almayı başardı.

Emerson Capital önderliğinde gerçekleşen yatırımda, Y Combinator, Caffeinated Capital, SV Angel, Sam Altman, Paul Graham, Ron Conway, Michael Marks ve Greg McAdoo gibi isimler de yer aldı. Boom Supersonic daha önce ciddi niyet mektupları almıştı. Uçak projesinin ilerledikçe bu aldığı yatırımları da yükseltmesi ve daha ciddiye alınır bir hale gelmesi bekleniyor. Özellikle Boeing ve Airbus gibi küresel rakiplerin bulunduğu, Çin ve Rusya'da bölgesel rakiplerin bulunduğu uçak projeleri içerisinde farklı bir kategoride yarışan Boom, Mach 2.2 hıza çıkacak bir süpersonik yolcu uçağı için çalışıyor.

Dışarıdan baktığımızda ve yatırım ilgisini de gördüğümüzde Boom için işlerin iyi gittiğini tahmin etmemiz mümkün. Boom CEO'su Blake Scholl'un yaptığı açıklamarda uçağın ekonomik özelliklerine dikkat çekildi. Süpersonik bir yolcu uçağının para kazanabilmesi için ekonomik yapıya sahip olması gerekirken, Scholl yaptığı açıklamada süpersonik uçaklarının koltuk başı ücretlerinin bugün bir Business Class uçuş ile hemen hemen aynı olacağını ve ekonomik olarak yolcular için de erişilebilir olması hedeflediklerini açıkladı.

Overture adını alan uçağın XB-1 kısaltma adıyla kullanılan ve 1:3 olarak boyutlandırılmış bir prototipinin bu yıl içerisinde testlere başlanacağı belirtildi. Bu arada Boom'un süpersonik yolcu uçağının iç tasarımına dair ilk görüntüler de geldi. Tek koridorlu ve çift sıra tekli koltuklardan oluşacak olan oturma düzeni dikkat çekti. Oldukça minimal bir tasarım çizgisinin hakim olduğu uçak 55 kişi kapasiteli olacak.

Henüz hiçbir uçak üretmemiş olmasına rağmen yatırımcılardan rağbet gören Boom'un bir diğer bahsedilmesi gereken özelliği de şimdiden bazı havayollarından sipariş alması. Boom'un süpersonik uçağı, Virgin Group ve Japan Airlines'dan 30 uçaklık ön siparişi şimdiden almış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.