Apple CES 2019'a özel olarak hazırladığı billboard ile Las Vegas'ın dikkatini çekti

Apple CES 2019'a özel olarak hazırladığı billboard ile Las Vegas'ın dikkatini çekti

Tüm dünyada tüketici elektroniği denilince akla gelen en büyük fuar CES bu yıl da her yıl olduğu gibi yeni yılın ilk gündem maddelerinden biri olmayı başardı. Pek çok markanın yenilikçi ürünlerini tanıttığı, duyurular gerçekleştirdiği hem ticari hem de şov gücü çok yüksek olan fuara Apple bugüne dek hiç katılmadı.

Apple her ne kadar Las Vegas'taki fuara katılmıyor olsa da, verdiği bir reklamla çokça konuşuldu. Las Vegas'a gelen ziyaretçiler, gördükleri Apple reklamına şaşırdı. Çünkü şehir genellikle fuara katılan markaların reklamlarıyla süslenir. Ancak Apple reklamındaki alt metin bambaşkaydı. Apple, "Vegas'ta olan Vegas'ta kalır" sözüne göndermede bulunarak "iPhone'unuzda olan, iPhone'unuzda kalır" diyerek kendi gizlilik politikalarına atıfta bulundu.

Reklamın amacı ise aslında Google ve Amazon'u hedef alıyordu. Son dönemde Amazon'un sesli asistanı Alexa ve Google'ın işletim sistemi Android'in ismi bir takım gizlilik skandalları ile anılmıştı. Apple, fuara katılmamasına rağmen tüketici elektroniği meraklılarına sağlam bir mesaj vermek istedi ve gizlilik konusunda Apple'ın iPhone'unun kullanıcı gizliliğine verdiği önemi vurguladı.

Apple bu kampanyayı "one shot" olarak anılan bir şekilde sadece tek bir yerde ve tek bir fiziksel billboard formatında bir binaya yaptığı giydirme ile gerçekleştirdi. Dolayısıyla kampanyanın hem bölgesel hem de bölgesel olarak sınırlı kalması söz konusuydu. Ancak Apple'ın böyle bir hamle yapması, Apple'ın tüm dünya basınında dikkatleri üzerine çekmesine sebep oldu. Las Vegas'taki katılımcılar da Apple'ın fuara bile katılmamasına rağmen böyle bir reklam yapmasına hem şaşırdı hem de Apple'ın reklamı yaptığı gönderme sebebiyle katılımcıların da ilgisini çekmeyi başardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.