Netflix'in gizli kalmış film kategorilerine kolay erişim: Netflix-Codes

Netflix'in gizli kalmış film kategorilerine kolay erişim: Netflix-Codes

Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından Netflix'in son dönemde hayatımıza giren ve birçok alışkanlığımızı değiştiren yegane kavramlardan biri olduğunu söylemek mümkün. Özellikle genç neslin izleme alışkanlarını baştan sona değiştiren ve dijitali hayatımızda daha önemli bir noktaya taşıyan platformda her yaştan izleyiciye hitap eden birçok içerik bulunuyor. Ancak kişisel fikrimi belirtmem gerekirse yüzlerce içeriğin bulunduğu platform, "arama" konusunda oldukça yetersiz kalıyor.

Netflix'te "romantik komedi" türünde bir film izlemek istediğinizde ve arama motoruna "romantik komedi" yazdığınızda karşınıza birçok alakasız sonuç çıkabiliyor. Türle yakından uzaktan ilgisi olmayan bu sonuçlar da gerçekten aradığınız filmi bulmanızı zorlaştırabiliyor. Geliştiriciler de benzer sorunlarla karşılaşmış olacak ki Netflix-Codes adında bir platform yaratmışlar. Netflix-Codes, Netflix'in kodlarında gizlediği bütün film ve dizi kategorilerini tek bir platformda önünüze sunuyor, böylelikle izlemek istediğiniz filmlere tek bir tıkla ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Netflix-Codes'da alıştığımız standart kategorilerden farklı kategoriler de bulunuyor. "Denizde geçen korku filmleri", "sıra dışı romantizm" bunlardan sadece birkaçı. Platform sayesinde filmleri ülkelerine göre de ayırmak mümkün oluyor. Kısacası Netflix-Codes, Netflix severlere ciddi anlamda kolaylık sağlıyor ve film izlemeden önceki zamanı daha etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı oluyor.

Platformu kullanmak için herhangi bir eklentiye gerek duyulmuyor. Netflix hesabınızı bilgisayarınızda aktif ettikten sonra Netflix-Codes'un web sitesine girip istediğiniz kategoriye tıklayabiliyor ve oradan direkt olarak Netflix'in kendi web sitesine yönlendiriliyorsunuz. Herhangi bir ekstra uygulamaya ya da eklentiye ihtiyaç duyulmaması da Netflix-Codes için olumlu bir özellik diyebiliriz.

Netflix-Codes'u bu linkten inceleyebilir, izlemek istediğiniz filmlere kısa yoldan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.