Volkswagen mobil şarj istasyonları geliştirecek

Volkswagen, elektrikli otomobil sahipleri için önemli bir sorunu çözecek olan mobil şarj istasyonlarını duyurdu. Mobil şarj istasyonları 2019'un ilk yarısından itibaren kullanılmaya başlanacak.
Volkswagen mobil şarj istasyonları geliştirecek

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli otomobil sahipleri için önemli bir sorunu çözmek adına geliştirdiği mobil şarj istasyonu konseptini tanıttı. "Elektrikli otomobiller için power bank" olarak nitelendirilen bu taşınabilir mobil şarj istasyonları sayesinde şarj istasyonları ihtiyaç durumlarında taşınabilecek.

Elektrikli otomobil sahiplerinin önemli bir sorununu çözecek olan mobil şarj istasyonları, elektrikli araçların menzillerini genişletecek. Böylece ilk etapta genellikle ana yollar üzerine kurulu olan elektrikli şarj istasyonlarına bir alternatif de üretilmiş olacak. Mobil şarj istasyonları özellikle yoğunluk yaşanması beklenen anlarda ve bölgelerde konuşlandırılabilecek. Bununla birlikte mobil şarj istasyonları etkinliklere göre istenen konumlara yerleştirilebilecek.

Toplamda 360 kWh'lık batarya kapasitesine sahip olacak olan mobil şarj istasyonları 15 adede kadar elektrikli otomobili tam şarj edebilecek güçte tasarlanmış. Volkswagen'e göre hızlı şarj yeteneğine de sahip olacak olan mobil şarj istasyonları, bir aracı ortalama 17 dakika içerisinde şarj edebilecek. Mobil şarj istasyonlarının toplam şarjları yüzde 20'nin altında düştüğünde bataryaları değiştirerek hizmet vermeye devam edebilecek. Bununla birlikte şarj istasyonları, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla da şarj edilebilecek. Dolayısıyla gelecek planında rüzgar enerjisi ya da güneş enerjisi ile mobil şarj istasyonlarının yeniden şarj edilebilmesi de planlanıyor.

İlk testlerinin 2019 yılının ilk yarısında başlaması beklenirken, proje önce pilot olarak Volkswagen merkezinde denenecek. Mobil şarj istasyonlarının seri üretimine ise 2020 yılında başlanması bekleniyor. Mobil şarj istasyonlarının özellikle ihtiyaç halinde taşınabilmesi, elektrikli otomobiller için önemli bir avantaj olacak. Bununla birlikte Volkswagen'in son dönemde elektrikli otomobillere olan ilgisi biliniyor ve son dönemde farklı segmentlerde duyurduğu modellerle piyasaya -belki biraz geç kalmış ama yine de- sağlam bir giriş yapması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.