Ant Financial 700 milyon dolara WorldFirst'ü satın alabilir

E-ticaret devi Alibaba'nın fintech şirketi Ant Financial, İngiltere merkezli uluslararası para trasferi girişimi WorldFirst'ü satın alacağı iddia ediliyor.
Ant Financial 700 milyon dolara WorldFirst'ü satın alabilir

Alibaba'nın finansal servisler şirketi Ant Financial, uluslararası para transfer girişimi WorldFirst'ü satın alabilir. İlk olarak Sky News'de yer alan habere göre, Ant Financial ve WorldFirst birkaç aydır satın alma görüşmelerini sürdürüyor.

Anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Ant Financial'ın WorldFirst için 700 milyon dolar bedel ödeyeceği tahmin ediliyor. Eski Citibank çalışanları Jonathan Quin ve Nick Robinson'ın 2004 yılında kurduğu uluslararası para transferi girişimi, bugün dünya genelinde 600 çalışana sahip. Londra merkezli girişim bugün yıllık 15 milyar dolarlık bir hacimle çalışıyor. Regülasyonlara uyum konusunda lisanslarını alan WorldFirst'ün hali hazırda ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Singapur ve Hong Kong'da alt şirketleri ve gerekli lisansları bulunuyor.

Dünyanın farklı yerlerinde ofisleri bulunan WorldFirst, Ant Financial için önemli bir stratejik yatırım olacak. Alibaba'nın amacı Alipay'i global bir hale getirmek. Bu anlamda yaptığı satın almalarla birlikte bu markaları Alibaba'nın altyapısına bağlamış olacak. Böylece Alibaba'nın Alipay'i uluslararası bir büyümeyi yaptığı satın almalarla sağlamış olacak.

Ant Finacial, daha önce ABD merkezli MoneyGram'ı satın almıştı. Eğer Ant Financial bu satın almayı gerçekleştirirse son dönemde uluslararası para transferi girişimlerine yapılan ciddi yatırımlara da bir yenisi eklenmiş olacak. Hatırlayacağınız üzere son dönemde TransferGo ve TransferWise'a gelen yatırımları haberleştirmiştik. Uluslararası para transferi alanında rekabetin yükseldiğini de söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.