Picas: Google fontlar ile kelime odaklı logo oluşturma aracı

Picas: Google fontlar ile kelime odaklı logo oluşturma aracı

Kolay kullanıma sahip bir web aracı olan Picas, Google fontlarından faydalanarak logo tasarımı yapmanızı sağlıyor. Şekil ya da grafiklerden çok kelime odaklı logolar ortaya çıkarmak için izlemeniz gereken adımlar ise oldukça basit. Öncelikle Picas'ın size sağladığı boş alana proje ya da markanızın ismini yazın ve ardından arzu ettiğiniz fontu seçerek işlemi tamamlayın.

Eğer hangi fontu seçeceğinizden emin değilseniz, kendimi şanslı hissediyorum tuşuna basarak, rastgele fontlar denemeniz de mümkün. Bu arada Picas'ın sadece font seçiminde değil, renk ve stil konusunda da destek verdiğini belirtmekte fayda var.

Picas, her ne kadar renk seçimi için seçenek sunan bir tablo sunmasa da kullanmak istediğiniz rengin hex kodlarını girerek oluşturduğunuz logoya uygulayabiliyorsunuz. Stil konusunda ise fontun büyüklüğünü ayarlayabiliyor, Bold ve Italic seçeneklerini logonuza yerleştirebiliyorsunuz.

Son olarak png indir seçeneğine basarak oluşturduğunu logoya hızlıca kavuşabiliyorsunuz. Aynı anda bir çok projeyi test eden girişimciler için Picas'ın geçici olarak iyi bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Ancak potansiyel kullanıcıların doğrudan google fontlar üzerinde Canva gibi araçlarla çalışması da söz konusu olabilir.

Bu açıdan Picas'ın bu sadeliği ve basitliği ön planda tutarak yeni özellikler sunması, kullanıcıların bu aracı tercih etmesini sağlayabilir. Öte yandan ProductHunt yorumlarında da görüleceği üzere Picas şimdilik kendini MVP (en yalın ve sade ürün) olarak tanımlıyor. Dolayısıyla Picas'ın ilk etapta geniş çapta geliştirmelerden ve detaylı özelliklere yer vermekten kaçınacağını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.