Gfycat, kullanıcıların ısrarıyla sesli GIF özelliğini yayına aldı

Gfycat, kullanıcıların ısrarıyla sesli GIF özelliğini yayına aldı

GIF üretim aracı Gfycat, yayına aldığı yeni özellikle GIF'lere ses eklemenizi sağlıyor. “Gfycat Sound,” isimli bu özellik sayesinde kullanıcılar GIF yaratmak için kullandıkları video dosyasındaki sesleri de GIFlere ekleyebilecek.

Gfycat, sesli GIFlerin özellikle gamerlar arasında popüler olacağına inanıyor. Bu arada şirketin geleneksel olmayan GIF çeşitlerini de test ettiğini belirtelim. Bunlar arasında uzun formatta GIFler, AR GIFler, HD GIFler ve 360 GIFler yer alıyor. Böylece şirket, GIF’i hatırladığımız klasik formun ötesine taşımayı amaçlıyor.

https://gfycat.com/practicalspiritedgoat

Yine de tüm bu geliştirmeler GIFleri “.gifs” formatından çıkararak kısa videolara dönüştüyor. Bu durum “Gfycat Sound.” için de geçerli. Ancak son kullanıcıların bunu çok da önemseyeceğini sanmıyorum. Ne de olsa kullanıcılar için önemli olan şey uzun formattaki içeriklerden küçük klipler oluşturabilmek ve onları kolayca paylaşmak.

Şirket, platformdaki topluluğa bir anketle istedikleri özellikleri sorduktan sonra ses desteğini piyasaya sürmeye karar verdi. Ankette yer alan “GIFs with sound” seçeneği kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen şık oldu.

Bu yeni eklenen özellikten faydalanmak isteyen kullanıcılar Gfycat’in yükleme aracında yer alan düğmeyi kullanabiliyor. Eğer oluşturacağınız GIFte ses olmasını istemiyorsanız bu düğmeyi kapatmanız da mümkün. GIF oluşturma aşamasında ise herhangi bir değişikliğin olmadığını belirtelim.

Daha önce de olduğu gibi video dosyalarını platforma yüleyebiliyor, YouTube, Facebook, Twitch dahi olmak üzere bir çok platformdan kopyaladığınız linki yapıştırabiliyorsunuz. Son olarak kullanıcıların .gif dosyası veya ses içermeyen bir video yüklediğinde Gfycat yazılımının bunu tespit edebildiğini söylemekte de fayda var. GIF için başlangıç ve bitiş zamanlarını belirleme, metin ekleme özelliklerinin de geçerliliğini koruduğunu ekleyelim.

https://gfycat.com/practicalspiritedgoat

GIFler Gfycat’e yüklendikten sonra kullanıcılar sesli GIFleri görüntüleyebiliyor ve GIF’in sağ üst köşesindeki düğmeye basarak sesi açabiliyor. Böylece ilk anda bir sesli içerik bombardımanına da tutulmuyorsunuz.

Yeni Sesli GIF özelliği tüm mobil ve masaüstü tarayıcılarda aktif olarak kullanılabiliyor. Özellik Gfycat’in iOS ve Android uygulamalarına ise 2019’da gelecek. Şirketin geliştiriciler için piyasaya süreceği API dosyalarını da 2019’da yayına alması bekleniyor.

Özellikle e-spor ekosistemindeki kullanıcıların ilgisini çeken bu özellik, bu kullanıcılara oyun esnasındaki başarılı anlarını sesli olarak yayınlama imkanı tanıyor. Gün geçtikçe kalabalıklaşan bu alana şimdiden yatırım yapmak oldukça mantıklı. Hatta bu alanda geliştirme yapan ilk GIF aracının Gfycat olmadığını söyleyelim.

Mayıs ayında sesli GIF özelliğini yayına alan Imgur da, benzer bir hedef kitleye hitap etmeyi amaçlıyordu. Bu kapsamda markaların sevdiği bir içerik türü olan GIFlerin, yine markalar tarafından sıkça tercih edilen bir başka içerik türü olan videolara yaklaştığını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.