Apple, 2019 yılında Hindistan'da üst segment iPhone modellerinin üretimine başlayacak

Apple 2019 yılında, Foxconn ile birlikte Hindistan'da üst segment iPhone modelleri üreteceği bilgisini paylaştı.
Apple, 2019 yılında Hindistan'da üst segment iPhone modellerinin üretimine başlayacak

Apple 2019 yılında, Foxconn ile birlikte Hindistan'da üst segment iPhone modelleri üreteceği bilgisini paylaştı. Apple'ın halihazırda 2017'den beri Hindistan'da üretim yaptığını belirtelim. CNBC‘nin haberine göre, teknoloji devi Apple 2019 yılı itibarıyla Hindistan'daki üretim kapasitesini biraz daha artırmayı planlıyor. Apple’ın bu doğrultuda yine uzun süredir kendisine üretim ortaklığı yapan Foxconn’un Hindistan’daki koluyla çalışacağı belirtiliyor.

Apple, Hindistan’da iPhone üretimine iPhone SE ile başlamış, ardından bu yılın başlarında iPhone 6s’i de Hindistan'da üretmeye başlamıştı. Şimdiyse iPhone X gibi daha üst sınıf modellerin de Hindistan’da üretileceği söyleniyor. Bu üretim hamlesinin Apple için oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Zira Hindistan hükümeti, son yıllarda yurt dışından gelen akıllı telefonlar için yüksek gümrük vergileri uyguluyor.

Ancak bunun yanında, ülkedeki üretimi teşvik adına da yurt dışından gelen akıllı telefon parçalarından daha düşük gümrük vergisi alınıyor. Yüksek gümrük vergisinden kurtulmak için iPhone SE ve iPhone 6s'i Hindistan'da üreten Apple bu kez şansını premium telefon modelleri için deneyecek. Çünkü geçmiş dönemdeki üretimlerden sonra teknoloji devi, ürünlerin Hindistan'daki satışlarından memnun kalmamıştı.

Foxconn, çalışmalarını ülkenin güneyindeki Tamil Nadu eyaletinin Sriperumbudur kasabasındaki büyütülecek fabrikasında gerçekleştirecek. Tesisin genişletme çalışmaları için 356 milyon dolar yatırım yapılacağı da söylentiler arasında. Yatırım ile birlikte 25 bin civarında kişiye iş imkanı sağlanacağı düşünülüyor. Yayınlanan raporda ülkede üretilen telefonların yurt dışına ihraç edilip edilmeyeceğine dair bir bilgi yer almıyor. Şirketin bu yılın başlarında ülkede akıllı telefon pazarında ayakta kalmak için stratejisini yenilediği de iletiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.