Siparişlerinizi harita üzerinden takip etmenize imkan tanıyan yerli bir girişim olan Hemenyolda, kendini akıllı kurye takip yazılımı olarak tanımlıyor. 2017 yılının Kasım ayında Çağkan Çaylı ve Murat Nafiz Çaylı tarafından kurulan Hemenyolda, yaklaşık 3 ay içinde geliştirildi.
Kullanıma sunulduktan sonra yaklaşık 6 ay boyunca müşterilerinden aldığı geri dönüşler ile geliştirmelerine devam eden Hemenyolda, temelde SaaS olarak hizmet veren bir platform. Dağıtımın en maliyetli ve en karmaşık aşaması olan son dağıtımı çözmeyi hedefleyen Hemenyolda, yapay zeka tabanlı bir takip yazılımı olarak hizmet veriyor.
İşletmelerin evlere servis deneyimlerini geliştirerek, operasyonel maliyetlerini düşürmeyi ve gelirlerini yüzde 30'a kadar artırmayı hedefleyen Hemenyolda, birincil hedef olarak yemek dağıtım sektöründeki işletmeleri seçti. Restoran yöneticilerine kuryelerini ve paketlerini tek bir sayfadan anlık olarak izleme ve yönetme imkanı sunan Hemenyolda, aynı zamanda restoran müşterilerine de siparişlerini harita üzerinden canlı takip etme olanağı da sunuyor.
150 binin üzerinde siparişin yönetilmesine aracılık etti
Hemenyolda'nın en büyük avantajı ise son kullanıcının platformu kullanması için hiçbir uygulama indirmek zorunda kalmaması. Kullanıcılar ister Yemeksepeti üzerinden ister telefonla sipariş vermiş olsunlar, kuryelerini cep telefonlarına gelen SMS’teki link üzerinden canlı olarak izleyebiliyorlar.
Aralarında SushiCo ve Chinese & Sushi Express gibi zincirlerinde bulunduğu pek çok müşteriye sahip olan Hemenyolda, bugüne kadar 150 binin üzerinde siparişin yönetilmesine aracılık etti. Ülkemizde Pakettaxi, Scotty ve Glovo gibi rakiplere sahip olan Hemenyolda, rakiplerinden farklı olarak restoranlara kurye hizmeti sağlamak yerine, kendi kuryelerini daha gelişmiş teknolojilerle yönetebilecekleri bir yazılım sağlıyor olması.
Yurt dışında ise Bringg, Onfleet ve Getswift gibi önemli rakiplere sahip olan Hemenyolda, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı. Müşterilerinden aylık olarak götürdükleri sipariş sayısına göre bir ücret talep eden Hemenyolda, KOSGEB AR-GE ve İnovasyon Destek Programı, İTÜ Çekirdek, Albaraka Garaj ve Workincubation tarafından da destekleniyor.
Doğru partnerliklerle Hemenyolda’yı Türkiye’ye hızlı bir şekilde yayarak tüm sipariş verenlere sundukları deneyimi yaşatmak isteyen Hemenyolda, 2019 yılının Temmuz ayında ise yurt dışına açılmayı hedefliyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap