iOS ve Android kullanıcılarının ücretsiz olarak indirebileceği 13 klasik oyun

iOS ve Android kullanıcılarının ücretsiz olarak indirebileceği 13 klasik oyun

Geçmiş dönemde, canınızın sıkıldığı veya bir yerde beklerken vakit geçirmek istediğiniz zamanlarda yardımınıza, akıllı telefonlardan önce çantanızda bulunan kitabınız ya derginiz eşlik ediyordu. Teknolojinin günden güne gelişmesi, bununla birlikte akıllı telefonlara ulaşmanın da daha kolay hale gelmesiyle kitap ve dergiler dijital alternatiflerine evrildi. Şimdiyse hem teknolojinin imkanlarından faydalanarak hem de geçmişten kopmadan vakit geçirmek mümkün. Çünkü çocukluğumuzun oyunlarını, üstelik ücretsiz olarak telefonlarımıza indirebiliyoruz.

80'lerde, 90'larda konsollar ve cihazlar yardımıyla oynadığımız, şimdiyse tek tıkla uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirebileceğimiz 13 klasik oyunu sizler için listeledik.

1- Solitaire

Eskiden tüm Microsoft bilgisayarlarında mevcut olan, herhangi bir devlet dairesine girdiğinizde en az bir bilgisayar ekranında açık olduğunu görebileceğiniz, iskambil kartlarıyla oynanan Solitaire'i şimdi hem iOS hem de Android cihazlar için ücretsiz olarak indirmek mümkün. Mantığı oldukça basit olan ve desteleri toplamaya odaklı Solitaire'in keyifli vakit geçirmek isteyen kart oyunu severler için ideal olduğunu söyleyebiliriz.

2- Minesweeper (Mayın Tarlası)

Tıpkı Solitaire gibi geçmişte bilgisayarlarda default olarak bulunun Mayın Tarlası, mayınlara basmadan doğru hamleleri bularak oyunu tamamlamanıza odaklanan bir oyun. Oyunda 1'den 4'e kadar puanlar bulunuyor ve herhangi bir mayına basmadan tüm sayfayı açtığınızda oyun tamamlanıyor. Mayın Tarlası'nı Android cihazlarınız ücretsiz ama reklamlı olarak, iOS cihazlarınız için genel sürümü ücretsiz, premium sürümü ise 2 dolar karşılığında indirebilirsiniz.

3- Tetris

90 jenerasyonunun vazgeçilmez oyunlarından olan Tetris'i şimdi hem iOS hem de Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Blokları boşluk kalmayacak şekilde yerleştirmeye odaklı oyunu isterseniz klasik olarak, isterseniz turnuva modunda oynamak mümkün. Mobil oyunun tüm lisans haklarının orijinal olarak Tetris'e ait olduğunu da hatırlatalım.

4- BrickBreaker

Tuğla kırma oyunu olan BrickBreaker, aslında Blackberry cihazlarının orijinal bir oyunu. Şimdi hem iOS hem de Android için mevcut olan BrickBreaker, özellikle iPhone kullancılarını mutlu edecek, çünkü oyunun Anroid versiyonu orijinali kadar güzel olmasa bile güzel bir replika diyebiliriz.

5- Boogle

Klasik bir kelime oyunu olan Boogle, hem iOS hem de Android cihazlar için aktif. İsterseniz tek başınıza, isterseniz ailenizle oynayabileceğiniz Boogle'ın Türkçe seçeneğinin bulunmadığını da hatırlatalım.

6- Snake (Yılan)

Nokia cihazlarının vazgeçilmezi, renkli ekranlardan önce bile hayatımızda olan Snake, artık eskisi gibi telefonlarımızda otomatik olarak bulunmasa bile üzülmeyin. Çünkü günümüzde, eski yılan dostumuzu hem iOS hem de Android telefonlarınıza indirebiliyorsunuz. Ancak yeni oyun eskisinden biraz daha farklı. Yeni versiyonunda tüm dünyadan birden fazla kişiyle oynadığınız oyunda asıl amaç kenarlara çarpmamak değil, başka insanlarını yılanlarını da yiyerek devasa bir yılana dönüşmek. Kendisiyle ciddi bir gönül bağımız olan Snake'in eskisine göre daha sevimli göründüğünü de hatırlatalım. Ancak ana karakterin yılandan ziyade solucana benzediğini de söyleyebiliriz. Dilerseniz oyunun web üzerinden de oynayabilirsiniz.

7- Galaga

Arcade cihazların vazgeçilmezi, bir dönemin jetonlar yardımıyla oynadığı shoot em up arcade'i Galaga'yı şimdi hem iOS hem de Android kullanıcıları ücretsiz olarak indirip oynayabiliyorlar. Ancak oyundaki güçlendiriciler için ekstra para ödemek zorunda kalınabiliyor. Her bölümde daha da zorlaşan ve ciddi anlamda odaklanmayı gerektiren Galaga'yı özleyenler ve geçmişi hatırlamak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın deriz.

8- Pac-Man

Kişisel olarak gelmiş geçmiş en sevdiğim oyun olan Pac-Man'i halihazırda online olarak web üzerinden oynamak mümkün. Ancak ağzı üçgen, yuvarlak ve sarı kahramanımız her an yanınızda olsun istiyorsanız, iOS ya da Android cihazınız için oyunu ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Fakat telefon için yaratılan Pac-Man'de eskisi kadar kötü karakter bulunmuyor ve bölümleri geçmek eskisine göre daha kolay, belirtmeden geçmeyelim.

9- Satranç

Her şey dijitalleşmeye başlayınca akla ilk gelen tahta oyunlarından biri olan satrancın da dijitalleşmesi haliyle kaçınılmaz oldu. Eski dönemlerden beri severek oynadığımız oyunu şimdi hem iOS hem de Android cihazlarınız için uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

10- Scrabble

2000'lerin başında arkadaş ortamlarında, Tabu'yla beraber popüler oyunlardan biri olan Scrabble hem Android hem de iOS için ücretsiz hale getirilmiş. Üstelik oyunu yine arkadaşlarınızla online olarak oynayabiliyorsunuz. En sevilen kelime oyunlarından biri olan Scrabble'ı uygulama mağazalarında ücretsiz olarak bulabilirsiniz.

11- Connect 4 (Bingo)

Aynı renkteki jetonları yukarıdan atarak ve birbirine bağlayarak oynadığınız Connect 4, bizdeki adıyla Bingo, iOS ve Android kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak Connect 4'u reklamsız olarak oynamak isteyenlerin 3 dolar ödemesi gerektiğini de belirtelim.

12- Sonic the Hedgehog

Hem bir çizgi film karakteri hem de oyun karakteri olan Sonic'in sega oyununu iOS ve Android cihazlar için ücretsiz olarak indirmek mümkün. Ancak premium versiyonunu oynamak isterseniz 2 dolar ödemek zorunda kalıyorsunuz.

13- Asteroids

Space-shooter şeklinde yani uzayda ateş ederek asteroid'leri yok etmenize odaklanan Asteroids, hem iOS hem de Android cihazlar için uygulama mağazalarından ücretisiz olarak indirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.