Apple Music, Spotify Wrapped gibi yıllık bazda kişiye özel analiz yapmaya başladı

Apple Music için NoiseHub'ın geliştirdiği uygulamanın adı, anlamını tam olarak veren: "Music Year in Review" olarak açıklandı.
Apple Music, Spotify Wrapped gibi yıllık bazda kişiye özel analiz yapmaya başladı

Yılın en sevilen dönemlerinden biri, özellikle müzikseverler için Spotify'ın her yılın son ayında yayınladığı kişiye özel listeler ve analizler oluyor. Spotify'ın Wrapped adı verilen bu özelliği ile kullanıcılar yıl içinde en çok dinlediği 100 şarkıyı, en çok dinlediği grupları, müzik türlerini ve kendine özel birçok kategoriyi görebiliyor. Geçtiğimiz dönemde Apple Music'te olmayan bu özellik, şimdi Apple Music kullanıcıları için de aktif edildi. Ancak özelliğin Apple Music'in kendi içerisinden çıkmadığını, ekstra bir uygulama olarak yayınlandığını da belirtelim.

Apple Music için NoiseHub'ın geliştirdiği uygulamanın adı, anlamını tam olarak veren: "Music Year in Review" olarak açıklandı. Apple Music ve Spotify'ı kıyasladığımızda Music Year in Review'un daha genel bilgiler verdiğini söylemek mümkün. Örneğin; Spotify geniş kapsamlı bilgiler sunarken, Apple Music en sevdiğiniz sanatçıyı dinlemek için kaç dakika harcadığınız, bir numaralı favorileriniz de dahil olmak üzere en iyi beş şarkınız ve sanatçınız, bu yıl en çok dinlediğiniz tür gibi bilgiler veriyor.

Kısacası Apple Music, Spotify'da olduğu gibi kişiye özel listeler oluşturmuyor. Ancak bu özelliğin bile Apple Music kullanıcıları için büyük bir değişim olduğunu söyleyebiliriz. Zira kullanıcıların Music Year in Review'dan önce bu kategorileri görebilecekleri bir alan bulunmuyordu.

Music Year in Review nasıl kullanılır?

Apple Music kullanıcısıysanız ve yıllık analizinizi öğrenmek istiyorsanız öncelikle size NoiseHub'dan bir e-posta gelmiş olması gerekiyor. E-postanın gönderileceği adres isterseniz tek kullanımlık bir adres de olabiliyor. NoiseHub, verilerinizi kaydetmek için sizden izin istiyor. Akabinde Apple Music erişimi sağlanıyor ve daha sonra ilk olarak en iyi sanatçınızla geçirdiğiniz zamanı, ikinci olarak yılın 1 numaralarını (tür, sanatçı ve şarkı), üçüncü olarak da ilk beş şarkınızı ve ilk beş sanatçınızı içeren üç grafiği görüntüleyebiliyorsunuz. Dilerseniz grafikleri Instagram veya Twitter'da da paylaşabiliyorsunuz.

Samir Shekhawat ve Alex Santarelli'nin ortaklaşa kurduğu bir girişim olan NoiseHub tarafından geliştirilen Music Year in Review'u bu linkten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.