WhatsApp ve Instagram üzerinden satışa odaklanan genç girişimcinin hikayesi: MAYmoda

WhatsApp ve Instagram üzerinden satışa odaklanan genç girişimcinin hikayesi:  MAYmoda

Son dönemde e-ticaret alışkanlıklarının değiştiği bilinen bir gerçek, satışa etki eden en önemli kanallardan olan Instagram, kendi bünyesinde de ciddi bir potansiyel barındırıyor. Aralık 2017'de kurulan MAYmoda da bu ruhla yine Instagram üzerinden doğan girişimlerden.

MAYmoda'nın kurucusu Merve Aydoğdu genç bir girişimci kadın. 1993 doğumlu Aydoğdu, bir yandan Moda Tasarım bölümü öğrencisiyken bir yandan da modellik yapıyor ve kendi çabaları ile çıkardığı ilk koleksiyonunu Instagram üzerinden satışa çıkartıyor. İlgi çok yoğun olunca, MAYmoda markası da yavaş yavaş kendi kafasında şekillenmeye başlıyor.

En başta kendi evini ofise çeviren, kendi atölyesi olmadığı için dışarıdan üretim yaptıran Merve Aydoğdu, işler büyüdükçe kendi atölyesini kuruyor ve ilk işe alımlarıyla birlikte 4 kişilik bir ekip olarak yola başlıyor. Bu arada ben bu yazıyı yazdığım esnada MAYmoda'nın Instagram takipçi sayısının 1.1 milyon kişiye ulaştığını belirtelim.

MAYmoda markasının sıfırdan başlayıp öz kaynaklarla finanse edildiğini belirten Merve Aydoğdu, yatırımla ilgili sorumuzu ise olumlu cevaplandırdı. Gerekli finans desteğini sağladıklarında işlerinin daha da büyüyeceğini belirten Aydoğdu, şu anda görüşme yaptıkları yatırımcılar olduğunu da belirtti.

Web sitesi değil Instagram ve WhatsApp'tan satış

Hali hazırda Merter'de kendi üretim atölyeleri ve ofisi olan MAYmoda'da 100 kişinin çalıştığını bilgisini aldık. E-ticaret girişimi koşulsuz şartsız iade ve değişim olanağı sağlıyor,  böylece beğenilmeyen ya da beden problemi olan ürünler konusunda müşteri memnuniyeti ön planda tutuluyormuş. MAYmoda ile ilgili belki de en önemli detay, bilindik e-ticaret sitelerinde olduğu gibi siparişlerin web sitesi üzerinden değil de, Instagram ya da WhatsApp üzerinden çağrı merkezi kanalıyla gerçekleşiyor olması.

Gelelim markasına kendi isminin baş harflerini veren Merve Aydoğdu'ya yönelttiğimiz sorulara ve cevaplarına:

Sami Eyidilli: MAYmoda günde kaç sipariş alıyor? Ortalama sepet tutarınız nedir?

Merve Aydoğdu: Sepet ortalamamız 200 TL ve üzerinde, şu an günlük ortalama 2000 kargo çıkartıyoruz.

S.E.: MAYmoda'nın en güçlü olduğu yanının WhatsApp ve Instagram üzerinden aldığı siparişler olduğuna dair duyumlar aldık, bu doğru mu?

M.A.: Doğrudur, evet ciddi bir yatırım ile WhatsApp ve Instagram çağrı merkezlerimizi kurduk. İnsanlar karşısında konuşabileceği, soru sorup gönül rahatlığı ile güvenerek alışveriş yapabilecek birilerini bulmak istiyorlar. Bu yüzden WhatsApp ve Instagram ekibimiz en hızlı şekilde müşterilerimizin sorularını, merak ettiği bilgilerini cevaplıyor. Ekibimiz müşterilerimizi memnun etmek için hizmetlerine 7/24 devam ediyor. Güven ve gönül rahatlığı ile siparişlerini tamamlıyorlar.

View this post on Instagram

Kiremit♥️♥️

A post shared by MAYmoda.com (@maymoda_) on

S.E.: Son dönemde birde yurt dışı açılımında bulundunuz MAYmoda Studio markası ile. Peki yurt dışı planlarınız nasıl? Hangi ülkeler öncelikle hedefinizde?

M.A.: Evet, yurt dışı benim hayalimdi ve buna dair ilk adımları attık. Yurt dışından çok fazla talep alıyoruz. MAYmoda Studio olarak ilk hedef Avrupa, Amerika, Orta Doğu ancak esas hedef global bir marka hale gelip, kaliteli ve uygun fiyatlı bir Türk markasını yurt dışındaki pazarlara sokmak.

S.E.: Fiziksel mağaza konusunda ne düşünüyorsunuz, Böyle bir talep var mı ya da yurt dışı açılımınızda birlikte yurtdışı ofisler söz konusu olabilir mi?

M.A.: Şu anda bünyemizde 3 fiziksel mağazamız mevcut. Mağaza konusunda da çok talep alıyoruz. Yurt dışı ofisi olarak İngiltere için bir çalışmamız var, en kısa sürede de bunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

S.E.: MAYmoda'nın gelecek planları nasıl? Türkiye’de e-ticaretin değişimini hakkında ne söylemek istersiniz?

M.A.: Kendi markamızı kendi bünyemizde güçlendirmek istiyoruz. WhatsApp ve Instagram yeni alışveriş sisteminin merkezi olmaya başladı. İnsanlar konuşarak ve karşısında biri ile muhatap olarak alışveriş yapmak istiyor. Bizler de anlık olarak müşteri memnuniyetine yönelik şekilde, en hızlı şekilde yanıtlamaya çalışıyoruz müşteri taleplerini. Müşteriden çok aile gibi oluyoruz kullanıcılarımız ile.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.