Yemeksepeti'nin sahibi olan Delivery Hero, Almanya'daki işini Takeaway.com'a satıyor

Yemeksepeti.com'u satın alan Delivery Hero, ana vatanı olan Almanya'daki işini 1,1 milyar dolar karşılığında Hollandalı rakibi Takeaway.com'a satıyor.
Yemeksepeti'nin sahibi olan Delivery Hero, Almanya'daki işini Takeaway.com'a satıyor

2015 yılında, 589 milyon değerleme ile Yemeksepeti.com'u satın alan Delivery Hero, ana vatanı olan Almanya'daki işini 1,1 milyar dolar karşılığında Hollandalı rakibi Takeaway.com'a satıyor.

Anlaşma, Almanya’daki tüm teslimat faaliyetlerini kapsamakta olup şu anda Takeaway.com’un Lieferando.de markasıyla birleşecek olan Lieferheld, Pizza.de ve foodora markalarını da içeriyor. Şirket anlaşmayı hem nakit hem de hisse verme yöntemiyle gerçekleştiriyor. Anlaşmanın 2019'un ilk yarısında kapanması bekleniyor

Şirket, Delivery Hero'nun Almanya'daki işletmelerinin 23 milyon Euro'luk sipariş kaydettiğini, şirketin brüt ürün değerinin 462 milyon Euro ve gelirlerinin ise 76 milyon Euro olduğunu bildirdi. Takeaway.com'un kurucusu ve CEO'su Jitse Groen, bu işlemin Takeaway.com'a Alman pazarında, hem tüketiciler hem de ortak restoranlar için daha güçlü bir teklif sunduğunu; ayrıca, Takeaway.com'un karlı bir online yemek dağıtım işi oluşturulmasında önemli ölçüde büyümesine izin verdiğini söylüyor.

Takeaway.com'un Almanya'daki siparişlerini neredeyse ikiye katlamasına rağmen, online gıda dağıtımının Avrupa'daki en düşük seviyelerdeki payı göz önünde bulundurulduğunda, hala büyük bir büyüme olduğunu, bu yüzden Delivery Hero'yu hissedar olarak memnuniyetle beklediklerinin altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.