Cinven, Avrupa'nın en büyük hosting sağlayıcılarından One.com'u satın aldı

Avrupa'nın en büyük alan adı ve hosting sağlayıcılarından biri olan One.com, bugün itibarıyla el değiştiriyor.
Cinven, Avrupa'nın en büyük hosting sağlayıcılarından One.com'u satın aldı

Avrupa'nın en büyük alan adı ve hosting sağlayıcılarından biri olan One.com, bugün itibarıyla el değiştiriyor. 1,5 milyon müşterisi olan One.com, özel sermaye şirketi Accel-KKR tarafından Avrupa'daki yatırımlara odaklanan Cinven'e satıldı.

Anlaşmanın detayları açıklanmadı, ancak Cinven 2013 yılında, Avrupalı başka bir hosting sağlayıcısı olan Host Europe Group'u 668 milyon dolara satın almış ve şirketi 2016 yılında 1,8 milyar dolara GoDaddy'e satmıştı. Bu satış sırasında Host Europe Group da neredeyse 1,5 milyon kullanıcıya sahipti. Buradan yola çıkarak Cinven'in One.com için ciddi bir meblağ ödediğini söyleyebiliriz.

One.com ve onun yarattığı iş dünyası teknoloji dünyasında önemli bir yer teşkil ediyor. Şirket başlı başına bir hizmet vermiyor olsa bile işletmeler ve tüketiciler internet dünyasını tercih ettiği sürece alan adı sağlayan sitelere her daim ihtiyaç duyulacak. One.com da bu alanda bir süredir önemli adımlar atmayı sürdürüyor. KKR-Accel, şirketteki organik büyümenin yüzde 20 oranında hızlandığını ve dört yıllık dönemde gelirlerin, iki katına çıktığını söylüyor.

One.com kurucusu ve CEO'su Jacob Jensen, One.com'un vizyonunu kuruluşundan bu yana, küçük ve orta ölçekli işletmelere katmak ve kullanımı kolay çözümler sunmak olarak açıklıyor. Jacob Jensen'ın bu satın almadan sonra şirketteki yöneticilik görevine devam edeceğini de belirtelim. Cinven ise özellikle satın alma yoluyla büyümeyi ilgilendirdiğini söylüyor. İşletmenin büyümesini organik olarak hızlandırmak için ellerinde fırsatlar bulunduğunu söylüyor. Diğer bir deyişle, gelecekte daha küçük ölçekli bazı ülkelerin kendi ekonomileriyle daha büyük bir varlık yaratma potansiyelinde olduklarını söylüyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.