Turkcell'den finans alanında yeni şirket: Financell Sigorta

Turkcell'den finans alanında yeni şirket: Financell Sigorta

Kendini Türkiye merkezli bir dijital operatör olarak konumlandıran Turkcell, farklı iş alanlarına adım atamaya devam ediyor. Bugün ise finansal hizmetler alanındaki yeni grup şirketi olan Financell Sigorta'yı duyuran Turkcell, sigorta alanında faaliyet göstermeye başlıyor. Bu hamle ile birlikte Turkcell'in bir Fintech olma yolunda ilerlediğini söylemek de yanlış olmaz.

Yine Turkcell tarafından geliştirilen kadınlara özel bir mobil uygulama olan SiM ile güçlerini birleştiren Turkcell’in sigorta alanında faaliyet gösteren grup şirketi Financell Sigorta, ilk ürününü kadınlara en zor zamanlarında maddi ve manevi destek sağlayacak “Yaşasın Kadınlar” sigortasıyla hayata geçiriyor.

Sadece SiM uygulaması üzerinden kullanıcılara sunulacak olan Yaşasın Kadınlar sigortası ile kadınlara özgü kanser türlerinden birine yakalanılması durumunda, finansal güçlüklere karşı güvence sağlanırken, danışmanlık hizmetleriyle de manevi destek verilecek.

Financell Sigorta ve SiM’in çok değerli bir iş birliği için bir araya geldiğinin altını çizen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, teknolojinin bir yandan sektörleri dönüştürürken bir yandan da etkin biçimde kullanıldığında hayatlara değer katmaya devam ettiğini belirtti.

Bu amaçla kurulan ve teknolojiyi sigorta ile buluşturan grup şirketi Financell Sigorta'nın dijital çağın getirdiği yeniliklerle özel olarak tasarlanan sigortacılık ürünleriyle sektöre yepyeni bir soluk getirmeye hazırlandığının altını çizen Terzioğlu, Financell Sigorta'nın klasik sigortacılığın dışında hizmet vermek için yola çıktığını da iletti.

Financell Sigorta'nın sunduğu “Yaşasın Kadınlar” sigortası yalnızca kadınlarda görülebilen kanser türlerini kapsıyor ve bu hastalıklara yakalanılması durumunda bir defaya özel toplu ödeme yapıyor. Göğüs, rahim, yumurtalık gibi türlerdeki kanserlerin sigorta kapsamında olduğunu da belirtelim.

Sigortadan faydalanmak için daha önce kanser tedavisi görmemiş olmak gerekiyor. Teşhis durumunda 30 bin TL, teşhis konulan hastalık sebebiyle 1 yıl içinde vefat edilmesi durumunda ise artı 10 bin TL daha ödeme yapılıyor. Sigorta teminatları, BNP Paribas Cardif Hayat Sigorta A.Ş tarafından sağlanıyor.

Ek avantajlara sahip

"Yaşasın Kadınlar" sigortasının önemli ek avantajlara sahip olduğunu da ekleyelim. Acıbadem ve Medical Park gibi anlaşma kapsamında olan özel hastanelerde ücretsiz mamografi, yılda bir kez kullanılmak üzere psikolojik danışmanlık, diyetisyen ve sağlıklı beslenme danışmanlığı, telefonla 7/24 yeni doğan bakım bilgisi ek hizmetler sigorta kapsamında yer alıyor.

Giriş yaşı 18 - 65 olarak belirlenen sigortanın yıllık primleri, 18 - 40 yaş için 100 TL, 41 - 50 yaş için 150 TL, 51 - 65 yaş için ise 200 TL olarak belirlenmiş. SiM kullanıcılarının Yaşasın Kadınlar sigortasına, 15 Ocak 2019 tarihine kadar yüzde 20 indirimle sahip olabilirler. Sigortanın 1 yıl süreyle devam ettiğini ve her yıl yenilenerek sürdürülebileceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.