Kurumsal ve bireysel konaklama hizmetleri sunan Blueground, 20 milyon dolar yatırım aldı

Kurumsal şirketlere ve bireylere özel konaklama hizmetleri sunan girişim Blueground, VentureFriends, Endeavor Catalyst Fund ve Jabbar Internet Group'tan 20 milyon dolarlık yatırım aldı.
Kurumsal ve bireysel konaklama hizmetleri sunan Blueground, 20 milyon dolar yatırım aldı

Kurumsal şirketlere ve bireylere özel konaklama hizmetleri sunan girişim Blueground, VentureFriends, Endeavor Catalyst Fund ve Jabbar Internet Group'tan 20 milyon dolarlık yatırım aldı. Blueground, Türkiye, ABD, Yunanistan ve Dubai’de 260’dan fazla çalışanıyla anahtar teslim olarak hizmet veriyor.

Özellikle şehir merkezlerinde bulunan kiralık daireleri kendi iç mimarlarıyla birlikte tasarlayan Blueground, bireysel mülk sahiplerine ve gayrimenkul firmalarına garantili finansman modeli ile sabit nakit akışı sağlıyor. Şu anda hizmet verdiği 9 farklı şehirde, 1500'den fazla daire ile hizmet veren Blueground'ın 100'den fazla kurumsal kullanıcısı bulunuyor.

Blueground, gelecek 5 yıllık döneme ilişkin hedefini, 50’den fazla şehirde 50 bin daire olarak belirtiyor. Bunun da 2 yıl için ciddi bir büyüm miktarı olacağını söylemek mümkün. Zira girişimin Türkiye için 2020 hedefi ise İstanbul'da belirlenen tarihe kadar bin daireye ulaşmak olarak açıklanıyor.

Blueground Türkiye Genel Müdürü Berker Yağcı, şu anda İstanbul’a ek olarak New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago, Boston, Washington DC, Dubai ve Atina şehirlerinde gayrimenkul şirketleri ve bireysel yatırımcılara ait 1500’den fazla daireyi yönettiklerini; 250 daire ile İstanbul'un da önemli bir yere sahip olduğunu söylüyor. Etiler, Levent, Maslak, Nişantaşı, Bebek, Arnavutköy, Göktürk, Caddebostan ve Ataşehir gibi semtlerdeki faaliyetlerini daha da genişleterek, 2020 yılında İstanbul’da bin daireye ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekliyor. Yağcı, bu amacı gerçekleştirebilmek için Bay İnşaat ile iş birliği yaptıklarının altını da çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.