Dünyanın ilk moleküler üretim teknolojisi şirketi olan Zymergen, SoftBank Vision Fund'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 400 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda yeni yatırımcılar olarak karşımıza Goldman Sachs ve Hanwha Asset Management çıkarken, daha önceki yatırımcılar olan DCVC (Data Collective), True Ventures, Two Sigma Ventures, DFJ ve Innovation Endeavors da turda adını gördüğümüz isimler oldu.
Petrol, diş macundan giyime, gübreden cama kadar günlük olarak kullandığımız ürünlerin temelini oluşturuyor. Onlarca yıldır bilim adamları ve mühendisler, petrol bazlı kimyasal yapı taşları ile yapılabilecekleri büyük ölçüde tüketti. Biyolojinin ise uzun zamandır malzeme inovasyonu için kullanılmamış potansiyeli olduğunu biliyoruz. Ancak şimdiye kadar, biyolojik sistemleri yeni materyaller üretmek için anlamaya ve güvenilir şekilde programlamaya yönelik araçlar mevcut değildi.
Biyolojinin endüstri için mevcut potansiyeli
Zymergen ise biyolojinin endüstri için mevcut olan potansiyelini açığa çıkarıyor. Yapay zeka, robotik laboratuvar otomasyonu ve son teknolojik genomik gelişmelerden yararlanan Zymergen iş tanımıyla, dünya çapında, kritik sektörler için önceden erişilemeyen moleküler çeşitlilik kaynaklarının kilidini açtı. Şirket, üretim, özel kimyasallar, gıda ve tarım, elektronik ve eczacılık alanlarında dünya liderlerinin en büyük ihtiyaçlarını karşılamak için yeni ve gelişmiş moleküller yapıyor. Zymergen, müşterilerine daha önce mümkün olmayan malzeme çeşitliliği ve performans yeteneklerini hızlı, güvenilir ve uygun maliyetli mühendislik biyolojisi ile sunuyor.
Zymergen, aldığı 400 milyon dolarlık yatırımı, şirketin büyüyen küresel müşteri kadrosunun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla platform kapasitesini iki katına çıkarmak için kullanacağını açıkladı. Şirket ayrıca, platformunu geliştirmeye, belirli özellikler için biyolojiyi programlayabileceği ve optimize edebileceği hızı ve öngörülebilirliği artıracak yatırımlar yapmayı da planlıyor. Son olarak Zymergen'in ürünlerini, kendi özel portföyünde ticarileştirmeye başlayacağını belirtelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap