Apple Pay, Almanya pazarına açıldı

Apple Pay bir süredir devam ettirdiği yeni ülkelere açılma planlarını uygulamaya devam ediyor. Son olarak Almanya pazarında faaliyete geçen Apple Pay, Avrupa'da önemli bir ülkeyi daha hizmet ağına ekledi.
Apple Pay, Almanya pazarına açıldı

Apple'ın mobil ödeme teknolojisi Apple Pay, Almanya'da faaliyete başladı. ABD'de çıkışının ardından dört yıl geçse de, Apple ülke ülke açılımına ve genişlemesine yeni ülkeler ekleyerek devam ediyor. Avrupa'da İngiltere ile başlayan süreç sonrasıda Apple önemli bir başka Avrupa ülkesini de ağına ekledi.

Apple, Almanya'da belli sayıda banka ve fintech ile anlaşarak yola çıktı. Aralarında Deutsche Bank, O2 Banking, Comdirect, HypoVerensbank, Bunq ve Boon gibi bankalar ve finans girişimleri yer aldı. Bununla birlikte Almanya'nın başarılı fintech bankası N26 da Apple Pay'in ilk ortakları arasında yerini aldı. 15 farklı kuruluş ile lansmanını Almanya'da gerçekleştiren Apple Pay daha fazla kart kabülünü de 2019 yılı içerisinde gerçekleştirecek.

Almanya Apple Pay ile önümüzdeki yıl anlaşacak kurumlar arasında ise Consors bank, Consors Finanz BNP Paribas, crosscard, sodexo ve ING'nin yanı sıra son zamanlarda adını duyduğumuz Revolut gibi fintech girişimleri de yer alacak.

Alman kullanıcılar Apple Pay deneyimini Aldi, Avia, Berhska, Cigo, Ditsch, dm, Galeria Kaufhof, HEM, Kaufland, Lidl, Netto, Real gibi perakende noktalarında yaşayabilecek. Ancak Apple Pay'in Almanya pazarı için bu kadar beklemesinin bir diğer sebebi de Almanya'da halen popüler olan nakit ödeme alışkanlığı. Alman kullanıcıların kredi kartı ve banka kartı kullanımları halen istenen seviyelerde olmadığı için, Apple Pay'in bekleme sebebi de bu olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.