Siz yokken evcil hayvanınıza göz kulak olan girişim: PetSurfer

PetSurfer, evcil hayvan sahipleriyle, evcil hayvan bakıcılarını pazar yeri modeliyle ve lokasyon bazlı olarak buluşturan web tabanlı pet platformu olarak hizmet veriyor.
Siz yokken evcil hayvanınıza göz kulak olan girişim: PetSurfer

Evcil hayvan sahibi olanlar iyi bilirler; eğer bir yere gitmek zorundaysanız ve evcil hayvanınızı da yanınızda götüremiyorsanız, bu durum kişinin en büyük problemlerinden biri haline dönüşüyor. Çocuğumuz gibi gördüğümüz evcil hayvanlarımızı geride bırakmak zorunda kaldığımızda ise onlara bakacak güvenilir birini bulmak ciddi anlamda eziyet olabiliyor. Yerli bir girişim olan PetSurfer, verdiği hizmetle bu problemlerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Evcil hayvanlar için CouchSurfing

PetSurfer, evcil hayvan sahipleriyle, evcil hayvan bakıcılarını pazar yeri modeliyle ve lokasyon bazlı olarak buluşturan web tabanlı pet platformu olarak faaliyet gösteriyor. Sistemde host olarak nitelendirilen kişiler, yani evcil hayvan bakıcıları hizmet verenler olarak sınıflandırılıyor. Surfer olarak nitelendirilen kişiler ise evcil hayvan sahipleri, yani hizmet alanlar oluyor. Sistem içerisinde “Host evinde bakım, surfer evinde bakım, köpek anaokulu, köpek gezdirme ve ev ziyareti” olmak üzere 5 temel hizmet bulunuyor.

Evcil hayvan sahipleri ihtiyaç duydukları takdirde bulunduğu lokasyon üzerinden ihtiyacı olan hizmet için arama yapıyor ve bu arama sonucunda bakıcıları listeliyor. Kendisi için uygun olan bir bakıcıya rezervasyon talebi göndererek istediği hizmeti alıyor. Ayrıca kullanıcılar hem host hem de surfer olabiliyor. PetSurfer'ı en basit tabirle "evcil hayvanlar için CouchSurfing" olarak tanımlayabiliriz. Tek fark, host olan kişiler bu işten ek gelir elde edebiliyorlar.

2016'da Gizem Akdaş ve Umut Kaymaz tarafından fikri ortaya atılan ve 2 aylık fizibilite çalışmasından sonra 2 yıllık bir çalışma sonucu hayata geçirilen PetSurfer, şu anda 10 kişilik bir ekiple faaliyet gösteriyor. Platformda Türkiye'nin 49 ilinden 2 bin 700'den fazla kullanıcı bulunuyor. Sistem üzerinden bu zamana kadar 7 bin 500 saatten fazla hizmet alım/satımı gerçekleştiğini belirtelim.

Host olmak için gerekli kriterler

Platformda host olmak için 6 aşamadan oluşan sıkı bir güvenlik ağından geçmek gerekiyor. Kişileri sisteme dahil ederken Mernis Sistemi ile doğrulama yapılıyor ve SMS doğrulamasını yapan host’lar profillerine gri tik, kimlik bilgilerini merkeze iletip onay alan host’lar ise Facebook'ta olduğu gibi profillerine bir mavi tik alıyorlar. Sabıka kaydı ve ikametgâh kaydı alınan kişiler için yeşil tik özelliğinin geliştirilme aşamasında olduğunu hatırlatalım. Kişilerin profillerinde yapılan önceki işlemler ile ilgili yorum/puan sistemi de host'lar hakkında fikir sahibi olunmasını sağlıyor. Kişilerin profillerindeki doluluk oranı da bir başka belirleyici kriter olarak karşımıza çıkıyor.

Olumsuz bir durumda yüzde 100 para iadesi

Buluş/tanış özelliği ile birlikte hizmet alınacak host’la evcil hayvan sahiplerinin buluşmasını ve tanışabiliyor ve evcil hayvanın konaklayacağı yeri görebiliyorlar. Olumsuz bir izlenim olması hâlinde yüzde 100 ücret iadesi gerçekleştiriliyor. PetSurfer'ın bu kapsamda Anadolu Sigorta’yla iş birliği yapacağını da belirtmiş olalım. Ayrıca surfer, host'un hizmetinden kalmazsa parayı ödemek zorunda kalmıyor. Böyle bir durumda PetSurfer devreye giriyor, her iki taraf da dinleniyor ve kişilerin arasındaki yazışma, fotoğraf örnekleri izlenerek bir karar veriliyor. Duruma göre kısmi iade veya ödeme de gerçekleştirilebiliyor.

PetSurfer'ın globaldeki rakipleri Rover ve Wag Walking iken, yerli rakip olarak karşımıza PatiBuddy, Banabirak ve DogGO çıkıyor. PetSurfer'da sadece kedi ve köpekler için değil tüm evcil hayvanlar ve hatta çiçekler için de hizmet veriliyor.

Henüz bir yatırım almayan girişimin Big Bang 2018 finalisti olarak İTÜ Çekirdek Teknopark’ta bir kapalı ofis ödülü aldıklarını, aynı zamanda Inbox Mailing’ten 2 bin dolar değerinde mailing desteği ile Anadolu Sigorta’nın İş Bankası’yla gerçekleştirmiş olduğu Astart Girişimcilik Yarışması'nda 700 proje arasından ikinci olarak İş Bankası'nın girişim hızlandırma programı Workup’ta bir dönem yer almaya hak kazandıklarını da belirtelim.

Şu anda yüzde 20 hizmet komisyonuyla gelir elde eden girişim, ilerleyen zamanlarda alışveriş, VIP üyelik, içerik pazarlama ve bildirim reklamlarından da gelir elde etmeyi planlıyor. PetSurfer'ın gelecek hedefleri arasında, şu anda geliştirilmekte olan uygulama ile birlikte sistemi geliştirmek, akabinde Avrupa pazarına açılmak yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.