Facebook İki Faktörlü Güvenlik uygulaması nedir ve nasıl kullanılır?

Webrazzi TV'de yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular'ın bu bölümünde Facebook girişlerinizi daha güvenli hale getirebilmeniz için İki faktörlü kimlik doğrulamasından bahsediyoruz.

Öncelikle İki faktörlü kimlik doğrulamasının ne olduğunu aktaralım. İki faktörlü kimlik doğrulaması, Facebook hesabınızı şifrenize ek olarak korumanıza yardımcı olan bir güvenlik özelliğidir.

Eğer İki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif hale getirdiyseniz, biri tanınmayan bir bilgisayar veya mobil cihazdan Facebook'a her erişmeye çalıştığında sizden özel bir giriş kodu girmeniz veya bu girişi onaylamanız istenir.

Aynı şekilde biri tanımadığımız bir bilgisayardan giriş yapmayı denediğinde de uyarılar alabilirsiniz.

İki faktörlü kimlik doğrulamasını açmak veya yönetmek aslında oldukça kolay. İlk olarak Facebook'un sağ üst köşesinde bulunan ( pastedGraphic.png ) ok simgesine ve ardından Ayarlar üzerinden Güvenlik ve Giriş'e tıklayarak Güvenlik ve Giriş Ayarlarınıza gidin. Buradan İki faktörlü kimlik doğrulaması kullan kısmına inin ve Düzenle'ye tıklayın. Eklemek istediğiniz kimlik doğrulama yöntemini seçin ve ekrandaki talimatları izleyin. Son olarak Kimlik doğrulama yöntemini seçip açtıktan sonra Etkinleştir'e tıklayın.

Tanınmayan bir bilgisayar veya mobil cihazdan giriş yaparken de Facebook hesabınızla birlikte kullanabileceğiniz bir çok farklı iki faktörlü kimlik doğrulaması yöntemi bulunuyor. Örneğin iki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmaya başlamak için cep telefonunuza gelen kısa mesaj (SMS) kodlarını ya da Üçüncü taraf kimlik doğrulama uygulamalarından gelen giriş kodlarını seçebilirsiniz.

Bu arada İki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanabilmek için bu bahsettiğimiz seçeneklerden en az birini ayarlamış olmanız gerekiyor. Hesabınıza kısa mesaj (SMS) kodları veya bir üçüncü taraf uygulaması ekledikten sonra başka isteğe bağlı yöntemlerden bazılarını da ayarlayabilirsiniz. Bu yöntemler, tanıdığımız bir cihazdan girişinizi onaylama, Kurtarma kodlarınızdan birini kullanma ve uyumlu bir cihazda güvenlik anahtarınıza dokunmayı kapsar.

Son olarak bir kaç küçük hatırlatmalara bulunalım. Eğer Kullanmakta olduğunuz bilgisayarı veya mobil cihazı önceden kaydetmediyseniz, iki faktörlü kimlik doğrulamasını açtığınızda bunu yapmanız istenir. Böylece, tekrar giriş yaptığınızda bir güvenlik kodu girmeniz istenmez. Başka kişilerin de erişebileceği veya genel kullanıma açık bir bilgisayarı (örneğin kütüphanedeki bilgisayarlardan birini) kullanıyorsanız, Bu tarayıcıyı kaydet seçeneğine sakın tıklamayın.

Bu arada Facebook'un bir sonraki girişinizde sizi tanıyabilmesi için bilgisayar ve tarayıcı bilgilerinizi hatırlayabilmesi gerekir. Bazı tarayıcı özellikleri bunu engeller. Özel taramayı açtıysanız veya tarayıcınızı her kapanışında geçmişinizi temizleyecek şekilde ayarladıysanız, her girişinizde kod girmek zorunda kalabilirsiniz.

Aklınıza takılan soruları ve yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.