Brezilya merkezli gayrimenkul kiralama girişimi QuintoAndar, 64 milyon dolar yatırım aldı

Brezilya merkezli uzun dönem gayrimenkul kiralama girişimi QuintoAndar, C Serisi yatırım turunda 64 milyon dolar yatırım aldı.
Brezilya merkezli gayrimenkul kiralama girişimi QuintoAndar, 64 milyon dolar yatırım aldı

Brezilya merkezli uzun dönem gayrimenkul kiralama girişimi QuintoAndar, C Serisi yatırım turunda 64 milyon dolar yatırım aldı. QuintoAndar'ın CEO'su Gabriel Braga'ya göre São Paulo ve Rio de Janeiro gibi büyük Brezilya şehirlerinde uzun vadeli kiralama arayanlar, yüksek sigorta ücretleri ile karşı karşıya kalıyorlar. QuintoAndar ise bunun önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu anda 600 kişilik bir ekiple hizmet veren QuintoAndar, General Atlantic önderliğinde topladığı 64 milyon dolarlık yatırımı Brezilya'daki genişlemeyi hızlandırmak için kullanacağını açıkladı. C Serisi yatırım turuna katılan diğer şirketler ise Kaszek Ventures, Qualcomm Ventures ve QED oldu. OLX, Craigslist ve VivaReal gibi pazar yerleri halihazırda kiralık yerleri listeliyor, ancak QuintoAndar, kullanıcıların kiralık mülkleri aramasını, kiralamasını ve reklamını yapmasını sağlayan uçtan uca bir hizmet olarak faaliyet gösteriyor.

QuintoAndar, hem listelemeye izin veriyor hem de gayrimenkulu kiralamak isteyenlerin mülkü ziyaret etmesine izin veriyor. Ev sahipleri ve kiracılar, platformda pazarlık yapıp sözleşmeyi imzalıyorlar. Girişim, ev sahibine kiracının her ay kira ödeyeceğini de garanti ediyor ve oluşabilecek zararlara karşı da garanti sağlıyor. Bir mülkün onarım veya bakım gerektirmesi durumunda, kullanıcılar site üzerinden QuintoAndar'ın servis sağlayıcıları ağına girebiliyorlar.

QuintoAndar'ın daha önce de 25 milyon dolarlık yatırım aldığını belirtelim. Yeni sermaye, QuintoAndar'ın Belo Horizonte, Brezilya ve Goiânia'daki mevcut operasyonlarını pekiştirmesini ve Porto Alegre ile Curitiba'da yeni operasyonlara başlamasını sağlayacak. Yatırım ayrıca, QuintoAndar'ın ana emlak acenteleriyle bir ortaklık sistemi oluşturması için de kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.