İsim değiştiren Google Fi, iPhone modelleri için beta sürecine başladı

Google Fi projesini geniş kitlelere yaymak adına önemli çalışmalar yapan Google, Fi projesini iPhone modelleri için beta olarak kullanıma sundu.
İsim değiştiren Google Fi, iPhone modelleri için beta sürecine başladı

Google'ın mobil bağlantı teknolojisi olan Project Fi, ilk olarak 2015 yılında kullanıma sunulmuştu. Yaklaşık 1 hafta önce resmen isim değiştiren Project Fi, yoluna Google Fi ismi ile devam edecek. Google Fi projesini geniş kitlelere yaymak adına önemli çalışmalar yapan Google, Fi projesini iPhone modelleri için beta olarak kullanıma sundu.

İsim değişikliği ile birlikte pek çok akıllı telefona destek vermeye başlayan Google Fi, iPhone beta sürecinin başlamasının yanı sıra pek çok yeni Android akıllı telefon modeline de destek vermeye başladı. Tek bir esnek tarifeye sahip olan Google Fi, kullanıcılarına sınırsız konuşma ve mesajlaşma hakkı sunuyor.

Dilerseniz sadece konuşma ve mesajlaşma ile Google Fi'yi kullanabilirsiniz. Eğer Google Fi ile internet de kullanmak isterseniz 1 GB başına 10 dolar ödemeniz gerekiyor. İnternet olarak 6 GB veya daha fazlasını seçerseniz ise sadece internet için 60 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.

3 GSM operatörü ile birlikte çalışıyor

Servisin işleyişinden bahsedecek olursak Google'ın mobil GSM operatörü olarak hizmet veren Google Fi, T-Mobile, Verizon ve Sprint gibi önemli GSM operatörleri ile birlikte çalışıyor. T-Mobile, Verizon ve Sprint'in altyapılarını kullanan Google Fi, kullanıcısının lokasyonlarına göre GSM operatörleri arasında geçiş yaparak en başarılı servisi sunmayı hedefliyor.

iPhone için beta sürece bu hafta itibariyle başlamış olsa da aslında Google Fi, hem iPhone hem de sim desteğine sahip olan iPad modelleri ile daha önce de kullanılabiliyordu. Fakat beta süreci ile birlikte hem resmi destek hem de mobil uygulama desteği iPhone'lar için gelmiş oldu.

iPhone'lar için beta sürecine başlayan Google Fi, iPhone 5S ve üzeri iPhone modelleri için kullanılabiliyor. Android tarafında ise akıllı telefon modelleri Google Fi ile uyumlu ve Google Fi için tasarlanmış olarak ikiye ayrılıyor. Pek çok Android akıllı telefon modeli Google Fi ile uyumlu olsa da Google Fi için tasarlanan sadece 7 adet akıllı telefon modeli bulunuyor.

Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2 XL, Moto G6, LG V35 ThinQ, LG G7 ThinQ ve Android One Moto X⁴ modelleri Google Fi için tasarlanan Android akıllı telefon modelleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu modeller sadece Google Fi ile uyumlu olan modellere oranla kullanıcılara daha fazla özellik de sunuyor.

Sadece ABD'deki kullanıcılar için mevcut durumda olan Google Fi, kullanıcıların Türkiye'de dahil olmak üzere 170'i aşkın ülkede mobil ağ bağlantısına sahip olmalarına da olanak tanıyor. Son olarak Google Fi mobil uygulamasının hem Android hem de iOS platformlarında mevcut durumda olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.