Paranın dijital değişimi Future Talks 2018 sahnesinde konuşuldu

Konferansımızın konuşmacıları arasında yer alan Mastercard Dijital Ürünler Direktörü Hakan Tatlıcı ve ininal CEO'su Ömer Suner, paranın dijital değişimi ile ilgili önemli detaylar paylaştı.
Paranın dijital değişimi Future Talks 2018 sahnesinde konuşuldu

Bugün Bahçeşehir Koleji’nin katkılarıyla ilk kez Wyndham Grand İstanbul Levent‘te gerçekleştirdiğimiz Future Talks 2018, tüm hızıyla devam ediyor. Konferansımızın konuşmacıları arasında yer alan Mastercard Dijital Ürünler Direktörü Hakan Tatlıcı ve ininal CEO'su Ömer Suner, paranın dijital değişimi ile ilgili önemli detaylar paylaştı.

Yaklaşık 2 hafta sonra 6. yıllarını kutlayacaklarını dile getiren ininal CEO'su Ömer Suner, süreç içinde ininal'ın çok geliştiğini belirtti. Ülkemizde 25 milyon kişinin banka hesabının olmadığını da belirten Suner, ininal ile banka hesabı olmayan kullanıcılara bir ödeme alternatifi sunma hedefi ile yola çıktıklarının altını çizdi.

Kart ve cüzdanı piyasaya sunduktan sonra perakende oyuncuları ile anlaşmalar imzaladıklarını belirten Suner, 10 binden fazla nokta ve 50 bini aşkın ATM'de olduklarını da paylaştı. Aylık 1 milyonu aşkın aktif kullanıcıya sahip olduklarını da paylaşan Suner, bu kullanıcıların yüzde 98'inin ininal cüdanı kullandığını da belirtti.

ininal ile iş ortaklığı yaptıkları için mutlu olduklarını dile getiren Mastercard Dijital Ürünler Direktörü Hakan Tatlıcı, Mastercard'ı dünyadaki bankalar arasındaki rayları döşediğini sözlerine ekledi. Mastercard'ın sadece kart değil para transferi konusunda da hizmet verdiğini aktaran Tatlıcı, 33 milyondan fazla kabul noktasına sahip olduğunu da dile getirdi.

Avrupa bölgesinin en büyük 2. kart pazarı

Türkiye'nin Avrupa bölgesinin en büyük 2. kart pazarına sahip olduğunu belirten Tatlıcı, kullanıcıların yüzde 60'ının hala ödemelerinde nakit kullandığını da belirtti. Dijitalleşmenin öneminden bahseden Tatlıcı, toplam kartlı ödemelerde dijitalin payının yüzde 15 olduğunu da sözlerine ekledi.

2015 yılında Masterpass'i Türkiye için hayata geçirdiklerini paylaşan Tatlıcı, Masterpass ile birlikte kullanıcılara kart bilgilerini bile girmeden ödeme imkanı sunduklarını da dile getirdi. Masterpass'in sadece Türkiye özelinde bir çözüm olmadığını da ekleyen Tatlıcı, Masterpass'in 41 ülkede kullanıldığını da paylaştı.

Black Friday döneminde her 3 işlemden 1'inin dijitalde yapıldığını da paylaşan Tatlıcı, dijital işlemlerin payının her geçen gün artığını da dile getirdi. Black Friday günü ile ilgili bilgiler de paylaşan Ömer Suner, 10 günlük işlemin 1 gün içinde gerçekleştiğini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.