Logitech'in Plantronics'i satın alma görüşmeleri olumsuz sonlandı

Özellikle ürettiği klavye, fare ve web kamerası ürünleriyle donanım pazarında bilinen markalardan birisi olan Logitech,  kulaklık üreticisi Plantronics ile yaptığı satın alma görüşmelerini durdurduğunu açıkladı.
Logitech'in Plantronics'i satın alma görüşmeleri olumsuz sonlandı

Donanım dünyasında bilinen markalardan biri olan Logitech, ürettiği klavye, fare, web kamerası ve kulaklık benzeri ürünlerle pazarın hakimlerinden biri olma özelliği de taşıyor. Logitech kendisi de kulaklık üretmesine rağmen, özellikle ses ve kulaklıklar konusunda kendini geliştirmiş Plantronics'i bünyesine katmak için adım atmıştı.

Reuters'te yer bulan haberlere göre Logitech, Plantronics'i bünyesine katmak için 2,2 milyar dolarlık bir teklifle yola çıktı. Aynı alanda ekipman üreten iki marka böylece güçlerini birleştirecekti. Yapılacak konsoldiyasyon ile birlikte Çin'den ithal edilen donanımların pazarlığında da bir avantaj elde edilecekti.

Fakat Logitech tarafından gelen son haber, Plantronics'i satın alma planlarının iptal olduğunu açıkladı. Logitech yaptığı resmi bildiri notuyla, Plantronics ile görüşmelerin durdurulduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından Plantronics'in hisse fiyatları da yükseldi. Kısacası Plantronisc'in değerinin bu kadar düşük olmadığı gibi bir tablo ortaya çıktı. Bunu doğrulayan bir diğer konu ise, Logitech'in henüz geçtiğimiz sene 2 milyar dolarak ödeyerek Polycom adlı firmayı satın almasıydı. Plantronics bu satın alma karşılığında 1 milyar dolara yakın nakit para harcamış, bir kısım hisse karşılığı ödeme yapmış ve 690 milyon dolarlık da kredi çekmişti.

Logitech tarafında ise kendi üretmesine rağmen bazı donanım ürünlerinde rakip markaları satın alma gibi bir tecrübesi zaten bulunuyor. Hali hazırda oyun ekipmanları ve joystick üreten Logitech geçmişte simülasyon cihazları üreten Saitek adlı firmayı satın almış ve özellikle tüm simülasyon ve joystick işlerini bu marka altından sürdürmeye başlamıştı. Benzer bir hamleyi kulaklıkları için yapmak isteyen Logitech, bu teklifine rağmen masadan eli boş ayrılmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.