iPhone'ların çok bilinmeyen muhteşem klavye özelliği

iPhone'ların çok bilinmeyen muhteşem klavye özelliği

3D Touch teknolojisi sayesinde sayesinde iPhone modellerinin trackpad olarak kullanılabilmesine alışkınız. iOS 9 işletim sisteminden bu yana bu özellik 3D Touch teknolojisine sahip olan iPhone modelleri tarafından kullanılabiliyor. iOS 12 sayesinde benzer bir özellik tüm iPhone modellerine geldi.

3D Touch desteğine sahip olmayan modellerin imdadına yetişiyor

iOS 12 ile birlikte gelen bu başarılı özellik, pek çok iPhone kullanıcısı tarafından bilinmiyor. Bu özellik sayesinde 3D Touch teknolojisi sayesinde sahip olmayan iPhone modellerinin klavyeleri de trackpad olarak kullanılabilecek. Kısacası bu özellik iPhone 6S modelinden daha eski olan iPhone modelleri ve iPhone XR gibi 3D Touch desteğine sahip olmayan modellerin kullanıcılarının işini kolaylaştıracak.

Eğer iPhone'unuz ile uzun bir yazı yazıyorsanız klavyede herhangi bir alana gitmek veya yanlış yazdığınız bir harfi değiştirmek bazen oldukça zor olabiliyor.

Söz konusu özellik sayesinde sadece space tuşuna basılı tutarak klavyede gitmek istediğini bir alana kolayca gidebilirsiniz. İstediğiniz alana gitmek için space tuşuna basılı tuttuktan sonra parmağınızı sağa, sola, yukarı veya aşağı doğru kaydırmanız yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.