E-ticaret sektörü geçtiğimiz haftayı nasıl geçirdi?

E-ticaret sektörü geçtiğimiz haftayı nasıl geçirdi?

Geçtiğimiz hafta Cuma gününün Black Friday olduğunu ve ülkemizde yapılan Black Friday indirimlerini sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise özellikle e-ticaret sektörünü oldukça hareketlendiren Black Friday'in ülkemizde nasıl karşılandığına yakından bakacağız.

Hem ülkemizdeki hem de Black Friday alışveriş alışkanlıkları ile ilgili bir rapor yayınlayan Criteo, Black Friday'in Türkiye pazarında yıldan yıla güçlendiğini ve satışların artığını gözler önüne seriyor. Tüketicilerin Black Friday öncesi bir nevi hazırlık yaparak neyi nereden alacaklarıyla ilgili araştırmalar yaptığını belirten Criteo, Black Friday öncesi tüketicilerin hafızasında yer edinmenin ve tüketicileri etkilemenin oldukça önemli olduğunun da altını çizdi.

Criteo'nun paylaştığı bilgilere göre Black Friday gününde, hem online hem de mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanların sayısı geçtiğimiz yıllara göre büyük artış göstermekte. Black Friday gününü Salı ve Çarşamba günlerindeki satış ve müşteri trafiği anlamında kıyaslayan Criteo, ülkemizde özellikle satışların Black Friday gününde oldukça yükseldiğini belirtti.

Net rakam vermeyip Index'le sonuçları belirten Criteo çarşamba günü trafiği 252, satışları ise 258 belirtiyor. Black Friday gününde ise trafik 275, satışlar ise 411 seviyelerine kadar çıktı. Kısacası Black Friday gününde satışlar ciddi oranda artıyor. Black Friday'i ertesi günü olan Cumartesi gününde ise hem satışların hem trafiğin düştüğünü görüyoruz.

ABD'ye baktığımızda da benzer bir tablo karşımıza çıkıyor. ABD için Çarşamba günü trafik 192, satışlar ise 272 seviyelerindeyken, Black Friday gününde trafik 287, satışlar ise 487 seviyelerine kadar çıkmış durumda. ABD'nin Türkiye'den farklı olarak Cumartesi gününde de yüksek satış rakamlarına sahip olduğunu da ekleyelim. Bunun nedeni ise ABD'de Cumartesi ve Pazar günlerinde de Black Friday indirimlerinin devam etmesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.