Apple düşük maliyetli bir streaming ürünü üzerinde çalışıyor

Apple düşük maliyetli bir streaming ürünü üzerinde çalışıyor

Apple, Apple TV ile giriş yaptığı TV donanım pazarında biraz daha geniş kitleye hitap etmek için çalışıyor. The Information tarafından hazırlanan bir habere göre Apple, daha düşük maliyetli bir TV donanımı üzerinde çalıştığını aktardı.

Apple TV fiyatlarına rağmen Apple'ın streaming servislerinin başarısı, Apple'ı bu alanda daha geniş bir kitleye gitmesine sebep olacak gibi gözüküyor. Apple'ın üzerinde çalışacağı yeni donanım formunun çok daha küçük boyutlarda olması, bir USB dongle benzeri formatta olması bekleniyor.

Bu alanda özellikle ABD'de şimdiden Google'ın Chromecast'i ya da Amazon'un Fire Stick gibi ürünleri pazarda yer alıyor. Apple'ın amacı ise bu dongle donanım ürünüyle birlikte Apple'ın buradaki varlığını güçlendirmek olacak gibi gözüküyor.

İlk kez 2007 yılında tanıtılan Apple TV'nin fiyat konusunda bugün büyük bir dezavantajı bulunuyor. Bugün Apple TV 149 dolar, 4K versiyonu 179 dolara satılırken, Google'ın Chromecast'i 35 dolar, 4K versiyonu ise 69 dolara satın alınabiliyor.

Apple'ın bu donanım konusunda nasıl bir adım atacağı ve ne zaman tanıtacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak Apple'ın Chromecast ve Fire Stick karşısına bir ürün koymasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.