Singapur merkezli fintech girişimi Instarem, 20 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli fintech girişimi Instarem, 20 milyon dolar yatırım aldı

Bankaların denizaşırı para transferlerini gerçekleştirmesine yardımcı olan Singapur merkezli fintech girişimi Instarem, C Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Instarem'in 20 milyon dolar topladığı yatırım turunun liderliğini Endonezyalı telekom şirketi Telkom'un yatırım kolu olan MDI Ventures ve Tayland bankası Kasikorn'a ait yatırım fonu Beacon üstlendi. Yatırım turuna katılan diğer şirketler ise Vertex Ventures, GSR Ventures Rocket Internet ve the SBI-FMO Fund oldu. Instarem, aldığı 20 milyon dolarlık yatırımı globale açılmak için kullanacağını açıkladı.

C Serisi yatırım turunun henüz tamamlanmadığını da hatırlatalım. 4 yaşındaki Instarem'in kurucusu ve CEO'su Prajit Nanu, C Serisi'ni 45 milyon dolarla kapatmak istediklerini açıkladı. Turun ocak ayında tamamlanması bekleniyor. Nanu, özellikle Latin Amerika ve Avrupa'da, yeni gelişmekte olan pazarlarda büyümeye yardımcı olabilecek stratejik yatırımcıları getirmeye istekli olduklarını söylüyor.

Instarem, yurtdışı transfer maliyetlerini azaltmak için bankalarla birlikte çalışarak bir tür "kurumsal aktarım" hizmeti sunuyor. Dünya çapında para göndermek için küresel banka ağı kullanan TransferWise'dan farklı olarak, Instarem halihazırda denizaşırı para birimleriyle ticaret yapan orta ölçekli bankaları kullanıyor. Öncelikle Güneydoğu Asya'ya odaklanan girişim, transferler ile 50'den fazla pazarda hizmet veriyor. Şirket, tüketiciler için de hizmet sunuyor, ancak talepleri ve daha yüksek ortalama harcaması olan finansal kuruluşların Instarem'in öncelikli müşteri kitlesi olduğunu da belirtelim.

Girişimin Singapur, Hindistan ve Litvanya'da ofisleri bulunuyor ve Instarem, yakında Seattle'da da bir ofis açmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.