Microsoft, Office 365'in sanal masaüstü deneyimini geliştirmek için FSLogix'i satın aldı

Teknoloji devi Microsoft, Office 365'in sanal masaüstü deneyimini geliştirmek ve performansını artırmak için FSLogix'i satın aldığını duyurdu.
Microsoft, Office 365'in sanal masaüstü deneyimini geliştirmek için FSLogix'i satın aldı

Teknoloji devi Microsoft, Office 365'in sanal masaüstü deneyimini geliştirmek ve performansını artırmak için FSLogix'i satın aldığını duyurdu. FSLogix, masaüstü sanallaştırma platformlarını desteklemek için gereken donanım, zaman ve işgücü miktarını azaltarak hizmet veriyor ve bu şekilde kullanıcı üretkenliğini artırıyor.

Eylül ayında Microsoft, müşterilerin Office 365 ve Windows 10'u bulutta çalıştırmasını sağlayan sanal bir masaüstü çözümü üzerinde çalışıldığından bahsetmişti. Şirket, bu süreçte kendilerine yardımcı olacak partnerlerin varlığından da söz etmişti. Bunlardan biri de Atlanta merkezli FSLogix'ti. Microsoft bugün, iş ortaklarından FSLogix'i satın aldığını açıkladı, ancak satın almanın bedeline dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Microsoft Office 365 Genel Müdür yardımcısı Brad Anderson ile Microsoft Azure Genel Müdür Yardımcısı Julia White, yazdıkları blog yazısında, FSLogix'in sanallaştırmayı desteklemek için gereken kaynakları, zamanı ve emeği azaltan yeni nesil bir uygulama oluşturma platformu olduğundan bahsetti.

Microsoft, Eylül ayında sanal masaüstü duyurusunu yaptığında, çözümler üzerinde çalışan ortaklar olarak Citrix, CloudJumper, Lakeside Software, Liquidware, People Tech Group, ThinPrint ve FSLogix'in adını vermişti. Görünüşe göre şirket, bu deneyimlerden birine sahip olmak istedi ve akabinde FSLogix'i satın almaya karar verdi. Microsof'un FSLogix çözümüyle, özellikle Office 365 ProPlus müşterileri için daha iyi performans ve daha hızlı yükleme süreleri sağlayacağını ve bu şekilde müşterileri için daha iyi bir sanal masaüstü deneyiminin ortaya çıkacağını söyleyebiliriz.

2013 yılında kurulan FSLogix, Crunchbase'in verilerine göre 10 milyon dolardan fazla bir büyüme kaydetti. Şirketin partnerleri arasında Amazon Workspaces, VMware, Citrix Ready ve Red Hat bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.