Instagram'da takipçi sayıları düşecek, beğeniler azalacak

Instagram'da takipçi sayıları düşecek, beğeniler azalacak

Instagram, takipçi sayılarını ve katılım metriklerini şişirmek için üçüncü parti uygulamaları kullanan kullanıcılar için yeni bir uygulama başlatıyor. Bundan sonra üçüncü parti uygulamaları kullanarak sahte takipçi, beğeni ve yorum alan kullanıcılar uyarılacak; bu sahte kullanıcıların üyeliği ise iptal edilecek.

Şirket, dün yaptığı açıklamada politikalarını ihlal eden üçüncü taraf uygulamaları kullandığı tespit edilen kullanıcı hesaplarından sahte takipçilerin yanı sıra beğeni ve yorumların temizlenmeye başlayacağını söyledi. Bu tür davranışların, topluluk için kötü olduğunun ve özgün olmayan beğeni, takip, yorumlar üreten üçüncü taraf uygulamaların Instagram'ın topluluk kurallarını ve kullanım şartlarını ihlal ettiğinin altı çizildi.

Haksız rekabeti artırıyor

Instagram, hedeflediği üçüncü taraf uygulamaların hangileri olduğuna değinmedi. Fakat şunu söyleyebiliriz ki düzinelerce şirket ve Instagram kullanıcısı, Skweezer, Incentafan, Mr. Insta, Boostgram ve Turbo Like for Instagram gibi takipçilerinin hızla artmasını vaat eden uygulamaları ve hizmetleri açıkça kullanıyor. Bazı kullanıcılar, içeriğinin platformda daha çok görüntülenmesi ümidiyle Instagram'in algoritmalarını bu tür taktiklerle değiştirmeye çalışıyor. Özellikle sosyal medya üzerinden dolaylı veya dolaysız iş yapan şirketler, kuruluşlar için beğeni, yorum, görüntülenme sayıları çok önemli olabiliyor. Fakat üçüncü parti uygulamaları kullanmak haksız rekabeti artıyor ve Instagram da bunun önüne geçmeyi hedefliyor.

Instagram bu hesapları fark ettiğinde onlara dair herşeyi platformdan kaldıracak; bu hesaplarla ilişki halinde olan gerçek kullanıcıları ise uyaracak ve parolalarını değiştirmelerini isteyecek. Yukarıdaki görselde bunun bir örneğini görebilirsiniz.

Bazı kişilerin üçüncü parti uygulamalarla farkında olmadan şifrelerini paylaşmış olabileceğini belirten şirket, bu uygulamaları kullanmaya devam eden kullanıcıların Instagram deneyimlerinin olumsuz yönde etkilenebileceğini de söyledi.

Görsel Kaynak: Deposit Photos 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.