Sıkça Sorulan Sorular: Instagram hesabımı nasıl dondururum?

Bazen sosyal ağlara ara vermek isteyen kullanıcılar sosyal hesaplarını dondurmak isteyebiliyor. Aslında daha önce sizlerle Facebook hesabını nasıl dondurabileceğinizi paylaşmıştık. Sıkça Sorulan Sorular'ın bu bölümünde de Instagram hesabınızı nasıl geçici olarak kapatabileceğinizi aktaracağız.

Öncelikle Instagram hesabınızı kapatmanın silme işleminden farklı olduğunu belirtelim. Hesabınızı geçici olarak kapattığınızda profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz, siz tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirene kadar gizlenir.

Eğer hesabınızı geçici olarak kapatmak istiyorsanız izlemeniz gereken bir kaç adım bulunuyor. 

Öncelikle instagram.com'a bir mobil tarayıcıdan veya bilgisayardan giriş yapın. Bu noktada Instagram hesabınızı, Instagram uygulamasının içinden geçici olarak kapatamayacağınızı da belirtelim.

Giriş yaptıktan sonra Sağ üst kısımdaki insan şeklindeki profil simgesine ( pastedGraphic.png  ) dokunun veya tıklayın. Profiliniz açıldığında Profili Düzenle'yi seçin.

Ekranın sağ alt kısımda Hesabımı geçici olarak kapat seçeneğini göreceksiniz, ona basın.

Bu noktada karşınıza çıkan Hesabını neden kapatıyorsun? sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Bu arada Hesabınızı kapatma seçeneğinin, sadece menüden bir sebep seçtiğinizde görüneceğini de söyleyelim. Son olarak Hesabı Geçici Olarak Kapat'a basarak işlemi tamamlayın.

Konuyla ilgili bir kaç ekleme daha yapalım. İlk olarak; hesabınızı geçici olarak kapatmak için hesabınıza giriş yapabiliyor olmanız şart. Eğer şifrenizi veya kullanıcı adınızı hatırlayamıyorsanız, Instagram’ın yardım merkezinden giriş yapmakla ilgili bazı ipuçlarına bakabilirsiniz.

Eğer hesabınızı kapatmak istemiyor, ancak hesabınızı kimlerin görebildiğini değiştirmek istiyorsanız, gönderilerinizi gizli olarak ayarlayabilir veya kişileri engelleyebilirsiniz.

Bu konuda aklınıza takılan soruları ve yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.