25 dolarlık yeni Raspberry Pi 3 Model A+ tanıtıldı

25 dolarlık yeni Raspberry Pi 3 Model A+ tanıtıldı

Geçtiğimiz Mart ayında Raspberry Pi Foundation'ın Pi 3 Model B+ adlı yeni modelini tanıttığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir model ile karşımıza çıkan Raspberry Pi Foundation, Raspberry Pi 3 Model A+ modelini resmen tanıttıRaspberry Pi 3 Model B+ modeline oranla daha uygun fiyatlı bir model olarak karşımıza çıkan Raspberry Pi 3 Model A+, 25 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Daha küçük ve daha ucuz

Gücünü Broadcom tarafından üretilen 4 çekirdekli ve 1.4GHz saat hızında çalışan bir işlemciden alan Raspberry Pi 3 Model A+, Bluetooth 4.2, 2.4 GHz ve 5 GHz Wi-Fi gibi bağlantı teknolojilerine de sahip durumda. Raspberry Pi 3 Model B+ modeline oranla 10 dolar daha ucuz olan Raspberry Pi 3 Model A+'ın bazı özelliklerinden feragat etmek zorunda kaldığını da belirtelim.

Ethernet portuna sahip olmayan Raspberry Pi 3 Model A+, 1 GB değil sadece 512 MB RAM'e sahip. Hatırlatmak gerekirse Raspberry Pi 3 Model B+ modelinde 4 adet USB girişi bulunurken Raspberry Pi 3 Model A+ modelinde ise sadece 1 adet USB girişi mevcut.

Raspberry Pi Foundation'ın 2014 yılında da benzer bir politika izleyerek uygun fiyatlı bir A+ modeli tanıttığını da hatırlatalım. Tabii ki 2014 yılında karşımıza çıkan A+ modeli ile kıyaslandığında Raspberry Pi 3 Model A+ modelinin çok daha başarılı özelliklere sahip olduğunu görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.