Apple Watch uygulamasını yayına alınan Spotify, MENA bölgesinde yayılmaya devam ediyor

MENA bölgesini de portföyüne ekleyen Spotify, o bölgede 13 farklı ülkede hizmet veriyor. Spotify şimdi de Apple Watch'lar uygulamasını resmi olarak yayına aldığını açıkladı.
Apple Watch uygulamasını yayına alınan Spotify, MENA bölgesinde yayılmaya devam ediyor

Dijital müzik platformu Spotify, globalde birçok ülkede hizmet vermeye devam ediyor. Platfom şimdi de resmi olarak bazı Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde faaliyet göstermeye başladı. Resmi olarak diyoruz, zira Spotify bu ülkelerdeki bazı kullanıcılara bir süredir davetiye gönderiyordu ve davetiye sahibi olan Orta Doğu ve Kuzey Afrikalı kullanıcılar, uygulamayı indirip diledikleri gibi müzik dinleyebiliyorlardı. O dönemde bu işin resmiyeti Spotify tarafından duyurulmamış olsa da dijital müzik platformunun bu hamlesinin sonucunu da az çok tahmin edebiliyorduk.

MENA bölgesini de portföyüne ekleyen Spotify, şimdilik o bölgede 13 farklı ülkede hizmet veriyor. Bu 13 ülke ise Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman, Katar, Bahreyn, Cezayir, Fas, Tunus, Ürdün, Lübnan, Filistin ve Mısır olarak açıklandı. Yeni ülkelerle birlikte platformun faaliyet gösterdiği toplam ülke sayısı 78'e çıktı.

Spotify, tamamen Arapça kullanıcı deneyimi olan bölgelerde müzikseverlere, yerel ve uluslararası müzikleri, Today's Top Arabic Hits, Oriental Chill Vibes ve Arabic EDM gibi özelleştirilmiş şarkı listelerini sunuyor. Bölgedeki kullanıcılar için hem ücretsiz hem de ücretli abonelik modellerinin mevcut olduğunu da belirtelim.

Spotify uygulaması artık Apple Watch'ta kullanılabilecek

Platformun tek yeniliği bu değil; Spotify şimdi de Apple Watch uygulamasını resmi olarak yayına aldığını açıkladı. Apple Watch kullanıcıları, Spotify uygulamasını artık cihazlarına indirebilecekler. Uygulamada şu an için sadece çalan müzik durdurulabiliyor ve yeniden başlatılabiliyor. Kısacası alıştığımız Spotify uygulamalarındaki her özelliğe izin verilmiyor. Belki de en çok beklenen "çevrimdışı müzik dinleme" özelliğinin ise Apple Watch'lar için aktif edilmediğini üzülerek belirtelim.

Spotify uygulamasını Apple Watch'a indirmek için en güncel watchOS sürümüne sahip olmanız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.