İnteraktif tasarım platformu Framer 24 milyon dolar yatırım aldı

İnteraktif tasarım platformu Framer 24 milyon dolar yatırım aldı

İnteraktif tasarım platformu Framer X'in arkasındaki Amsterdam merkezli girişim Framer, B serisi yatırım turunda 24 milyon dolar topladı. Avrupalı girişim sermayesi yatırımı Atomico tarafından yönetilen tura Accel ve AngelList katılım gösterdi.

Girişim aldığı yeni sermaye ile tasarımcılar ve ürün ekipleri için tasarladığı platformunu geliştirmeye devam edeceğini belirtti. Framer'ın, bu son yatırım turu da dahil olmak üzere şimdiye kadar toplamda 33 milyon dolar yatırım aldığını da belirtelim.

Eski Facebook çalışanları Koen Bok ve Jorn van Dijk tarafından kurulan Framer, her şirketin ürün odaklı  dijital bir işletmeye dönüşme trendini yakalayarak bunu bir iş fırsatına dönüştürdü. Son zamanlarda müşterilerin de yüksek kaliteye sahip uygulamalara ve dijital deneyimlere alışması da ikili için bir avantaj. Zira bu iki etmen piyasada uygulama ve özellik prototipi oluşturma konusunda bir talep yarattı. Aynı şekilde geri bildirim sürecinin kısaltılması ve üretim sürecinin hızlanması da bir öncelik haline geldi.

Bu noktada Framer X'i ortaya çıkaran Koen Bok ve Jorn van Dijk, uygulama geliştirme sürecini hızlandıran, entegre bir tasarım ve prototip ürünü yarattı. Framer X'deki tasarımlar React framework desteğiyle üretiliyor ve platform durağan şablonlar yerine interaktif tasarımlar kullanıyor. Üstelik ürettiğiniz uygulamalarda kullandığınız front-end kodlarını dışarı aktarabilmeniz mümkün.

Tüm bu özelliklere rağmen Framer X'i rakiplerinden ayıran şey ise üretim bileşen ve parçalarını yeniden kullanabilmek için Framer X'e yükleme özelliği. Bu özellik sayesinde platform, tasarımcıların iş yükünü de azaltıyor. Üstelik Framer X Store üzerinden video oynatıcılar, canlı haritalar, bilgi üreticileri, UI kitleri ve interaktif tasarım sistemleri gibi React temelli bileşenler daha geniş bir yazılımcı topluluğuyla da paylaşılabiliyor.

Dolayısıyla Framer X, API tarafında üçüncü parti uygulama üreten için ciddi bir topluluk ve ürün platformuna dönüşüyor.  Aynı şekide bu alanda uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar için bir çok zorluk da ortadan kaldırılmış oluyor.

Bu noktada şirket çalışmalarını bir üst seviyeye taşıyarak yeni bir özellik yayınladı. Beta sürecinde olan bu özellik, ekiplerin kendi içinde özel bir tasarım dükkanı oluşturmasını sağlıyor. Aynı şirkette çalışanların marka kimliğini, tasarım bileşenleri ve daha bir çok öğeyi paylaşabilmesini sağlayan bu özellik, Framer platformundaki interaktif tasarım sistemlerinden faydalanılmasına da müsade ediyor.

Framer'ın bu yeni özellikle birlikte uygulama tasarımı konusunda hem büyük teknoloji şirketlerini hem de küçük girişim ekiplerini kapsayacağını söyleyebiliriz. Görünen o ki; otomasyonun gittikçe önem kazandığı iş dünyasında, Framer üretim süreçlerini hızlandırarak teknoloji ekosistemindeki uygulama çeşitliliğini arttıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.