Arama motoru devi Google'da yaşanan cinsel taciz iddialarından ve akabinde gerçekleştirilen protesto yürüyüşünün detaylarından daha önce kapsamlı bir şekilde sizlere bahsetmiştik. Dünya çapında, 1500'den fazla Google çalışanının katıldığı protesto yürüyüşünden sonra Google CEO'su Sundar Pichai, şirketteki cinsel taciz iddialarıyla ilgili yeni politikalar yayınladı.
Pichai, son birkaç hafta içinde Google’ın yöneticileri olarak çalışanların geribildirimlerini dikkatle dinlediklerini ve bunlardan etkilendiklerini söyledi. Geçmişte daima doğru kararlar vermediklerini sözlerine ekleyen Pichai, bunun için özür dileyerek bazı değişiklikler yapma zamanının geldiğini belirtti.
Şirket politikasında ne gibi değişiklikler oldu?
Google, öncelikli olarak cinsel taciz ve cinsel saldırı iddiaları için isteğe bağlı olarak tahkim yapacak ve Araştırmalar Raporu, cinsel tacize odaklanan yeni bir bölüm içerecek. Bu raporda, iddiaların ne kadarının kanıtlanmış olduğu, hangi disiplin işlemlerinin yapıldığı ve hangi tür davranışların şirkette işten çıkarmalara yol açtığı hakkında bilgiler yer alacak. Google ayrıca, taciz, ayrımcılık, misilleme, davranış standartları ve işyeri kaygılarıyla ilgili politikalarını da kamuoyuyla paylaşacak. Bunlara ek olarak Google, soruşturmaların nasıl ele alınacağını ve çalışanların bu süreçten neler bekleyebileceklerini belirten bir İnceleme Uygulama Kılavuzu'nu da yayına alacağını söylüyor. Çalışanlar kılavuzun geliştirilmesine yardımcı olacak ve bahsi geçen kılavuz düzenli olarak güncellenecek.
Pichai ayrıca, şirketin cinsel taciz iddialarını öne sürenlere daha fazla destek sunmaya çalışacağını da belirtti. Bunun için "Çalışan İlişkileri" ekibinde danışmanlar faaliyet gösterecek. Ayrıca, çalışanların tacizle ilgili endişelerini bildirdikleri bir refakatçiyi de yanlarında getirmelerine izin verilecek. İddiaların özenle ele alındığından emin olmak için Google, raporlama kanallarına da yeni bir görünüm getiriyor. Bununla ilgili olarak tüm şirket çalışanlarının, her yıl cinsel taciz ile ilgili eğitimi tamamlamaları gerekecek.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap