Uber Eats çalışan sayısını 3 katına çıkaracağını açıkladı

Avrupa, Orta doğu ve Afrika'daki operasyonlarını güçlendirmek için Uber Eats ekibini 600 kişi ile güçlendireceğini açıklayan Uber, Just Eat ve Deliveroo gibi rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.
Uber Eats çalışan sayısını 3 katına çıkaracağını açıkladı

Uber’in talebe göre yemek dağıtım servisi Uber Eats, yeni bir haber ile karşımızda. Bloomberg'ün bugün paylaştığı bir habere göre Uber Eats, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde büyümeyi hedefliyor. Avrupa, Orta doğu ve Afrika'daki operasyonlarını güçlendirmek için Uber Eats ekibini 600 kişi ile güçlendireceğini açıklayan UberJust Eat ve Deliveroo gibi rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu an için 300 kişilik bir ekibe sahip olan Uber Eats, ekibine katılacak 600 kişi ile birlikte toplamda 900 kişilik bir ekip tarafından yönetilecek. Uber Eats biriminin şirket için her geçen gün daha önemli bir hale geldiğini de belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Uber'in gelirlerinin yaklaşık yüzde 10'u Uber Eats biriminden geliyor.

Buradaki asıl problem ise Uber Eats'in Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki rakiplerinin sahip oldukları kullanıcı tabanına sahip olmaması. Avrupa'da 106 şehirde kullanılabilen Uber Eats, Afrika bölgesinde ise sadece 4 şehirde kullanılabiliyor, Orta Doğu'da ise şu an için kullanılamıyor.

Türkiye'de kullanıma sunulması sürpriz olmaz

Sadece ekibini büyütmekle kalmayacak olan Uber Eats, Uber kullanıcılarını Uber Eats web sitesine çekmek için de çeşitli yollar arıyor. Bunun temel nedeni ise Uber Eats siparişlerinin yüzde 84'ünün uygulama üzerinden geliyor olması. Karşılaştırmak gerekirse Uber Eats'in önemli rakiplerinden olan Just Eat'in siparişlerinin neredeyse yarısı web sitesi üzerinden alınıyor.

Uber Eats'in ülkemizde henüz kullanıma sunulmadığını da hatırlatalım. Avrupa ve Orta Doğu bölgesindeki büyüme planları sayesinde Uber Eats'in ülkemizde de kullanıma sunulması sürpriz olmayacaktır. Eğer Uber Eats ülkemizde kullanıma sunulursa en çok Paket Taxi ve yemek dağıtımına başlayan Scotty girişimleri üzülecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.