Restoran rezervasyon uygulaması Resy, rakibi Reserve'ü satın aldı

2014 yılında faaliyet göstermeye başlayan restoran rezervasyon girişimi Resy, kendinden daha küçük bir girişim olan rakibi Reserve'ü satın aldığını açıkladı.
Restoran rezervasyon uygulaması Resy, rakibi Reserve'ü satın aldı

2014 yılında faaliyet göstermeye başlayan restoran rezervasyon girişimi Resy, kendinden daha küçük bir girişim olan rakibi Reserve'ü satın aldığını açıkladı. Fakat Resy tarafından yayınlanan basın bülteninde satın almanın fiyatına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Resy, 27 Ekim'de imzalanan anlaşmanın mali detaylarını henüz açıklamadı. Ancak, çoğunluğu Chicago, Washington ve Boston'da olmak üzere yaklaşık bin restoranla çalışan Reserve'ün de satın alınmasıyla birlikte, Resy'nin sadece ABD'de hizmet verdiği restoran sayısı 4 bine çıkmış olacak.

Resy, ülkenin en büyük "özel" rezervasyon hizmeti olmasına rağmen, 2014 yılında halka arz edilen OpenTable ile kıyaslandığında küçük kalmaya devam ediyor. Çünkü OpenTable globalde 50 binden fazla restoran tarafından kullanılıyor. Fakat Resy'yi globalde kullanan restoran sayısı ise şu anda 10 bin civarında. Ancak Resy'nin yeni satın almalarla genişlemeye başlaması, OpenTable'ın sektördeki baskınlığını tehdit ediyor. Çünkü küçük ve genç şirketler, daha az ücretle ve daha yeni teknolojiye sahip olarak restoranlara hizmet veriyorlar. Bu da her ne olursa olsun sektör rekabetine neden oluyor.

Ayrıca hatırlatalım; geçtiğimiz nisan ayında Resy, Madrid ve Barselona'da hizmet veren lüks bir rezervasyon girişimi ClubKviar'ı da satın almıştı. Resy, bir yıl önce ise kendi yazılımına entegre edeceği, restoranların müşterilerini incelemesine ve bunlarla ilgili daha fazla bilgi edinmesine olanak tanıyan bir piyasa araştırma hizmeti olan Servy'i de satın almıştı. Genele baktığımızda hepsinin 2014 yılında kurulan bir girişim için oldukça başarılı satın almalar olduklarını da söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.