Oyuncak kitleri üreten yerli girişim: Toyi

Yaklaşık 1 buçuk yıl içinde geliştirilen Toyi, çocuklara özel açık uçlu oyun deneyimi sunan oyuncak kitleri sunuyor.
Oyuncak kitleri üreten yerli girişim: Toyi

Çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini desteklemek amacıyla oyun deneyimleri tasarlayan bir sosyal girişim olarak karşımıza çıkan Toyi, bugün itibariyle Kickstarter kampanyasına başladı. 2017 yılında Elif Atmaca, Ögeday Uçurum ve Tolga Dizmen tarafından kurulan Toyi, 2018 yılında ise ATÖLYE ile bir ortaklığa imza attı.

Yaklaşık 1 buçuk yıl içinde geliştirilen Toyi, şu an için 4 kişilik bir ekip ve ATÖLYE tarafından yönetiliyor. Sosyal girişimcilik ve oyuncak sektörünü birbiriyle konuşturarak oyunu bütün çocuklar için ulaşılabilir kılacak oyun deneyimleri üretmeyi hedefleyen Toyi, şu an için küçük ölçekte seri üretime başlamış durumda.

Yaratıcı oyun kitleri üreten Toyi, geliştirme aşamasından bu yana ürünlerini 250'yi aşkın çocuğa ulaştırmayı başardı. Kickstarter kampanyası ile birlikte 25 ülkeden toplamda 2 bini aşkın çocuğa erişmeyi hedefleyen Toyi, rakiplerinden farklı olarak önceliği çocuğun ihtiyaçlarına veriyor ve serbest oyun deneyimini destekliyor.

Toyi tarafından üretilen oyuncak kitinin içinde herhangi bir yönerge veya kural bulunmuyor. Bu sayede tüm süreç çocukların hayal gücüne bırakılmış oluyor. Üretilen kitlerin içinde 8 farklı oyuncak parçası olduğunu da ekleyelim. Kısacası açık uçlu oyun deneyimi sağlayan Toyi ile çocuklar yaratıcılıklarını kullanarak sonsuz sayıda oyuncak yapabiliyor.

20 bin dolar destek toplamayı hedefliyor

imece platformundan aldığı 120 bin TL hibe ile üretim ve patent alma gibi önemli noktaları gerçekleştirmeyi başaran Toyi, 3 segmentteki Toyi kitlerinin satışları üzerinden bir gelir modeli oluşturuyor. Kickstarter kampanyası sayesinde global oyuncak pazarına kendilerini tanıtarak, global bir dağıtım ağı kurmayı hedefleyen Toyi, oyuncak sektöründe odağına çocuğu ve 21. yüzyıl becerilerini alan bir oyun alternatifi yaratmayı ve tüm çocukların oyun hakkını destekledikleri bir etki modelini hayata geçirmeyi planlıyor.

30 gün boyunca Kickstarter kampanyasına devam edecek olan Toyi, toplamda 20 bin dolar destek toplamayı hedefliyor. Oldukça kısa bir sürede 1000 doları aşkın destek toplamayı da başaran Toyi, 20 dolardan başlayan ve 1200 dolara kadar çıkan çeşitli destek seçeneklerine de sahip. Dilerseniz Toyi'nin Kickstarter kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.